Hrvatska
Druga liga istok: Belišću prvi poraz, Borovo ostalo u utrci za prvaka

Druga liga istok: Belišću prvi poraz, Borovo ostalo u utrci za prvaka

Autor: Basketball.hr

Košarkaški klub Belišće upisao je prvi poraz u Drugoj ligi istok, izgubili su u Vukovaru protiv košarkaša Borova koji su s tim bodovima ostali u utrci za prvaka

Obje ekipe dobile su po dvije četvrtine, a presudna je bila treća kada je domaćin nadoknadio zaostatak od šest koševa s poluvremena i ostvario tri viška za posljednjih deset minuta. Na kraju su gosti bili kratki za dva poena. Arijan Jovanović (17), Mario Rajšić (15) i Mihael Bekavac (14) su predvodili Borovo, kod Belišća su bili najučinkovitiji Marko Mikulić (26) i  David Đolić (17).

Četiri kola do kraju prvenstva  u konkurenciji za kvalifikacijski turnir za popunu Prve lige ostali su Belišće i Županja s po jednim porazom, te Borovo koji ih ima dva.  Ako do kraja ne bude iznenađenja, o prvaku će odlučivati dva susreta Belišća i Županje. Već u sljedećem kolu Belišćani su domaćini, ali prije tog derbija će prvo 17. veljače odigrati zaostalu utakmice iz četvrtog kola, a tjedan dana kasnije i uzvrat na svom parketu. U slučaju polovičnog učinka ekipa, realna je opcija da tri ekipe budu izjednačene i da o prvom mjestu odlučuje međusobna koš razlika. Tada je Borovo u dobroj poziciji pošto ima +20 protiv Županjaca i -10 u srazu s Belišćem.

U Vinkovcima su gledatelji konačno gledali dobru i neizvjesnu utakmicu. Imali su košarkaši Rekord Tima šut sa zvukom sirene za slavlje, ali izbačaj za tricu nije prošao kroz mrežicu. Do prilike za pobjedu domaćin je došao u trećoj četvrtini kada je u igru unio puno više agresivnosti i trčanja uz maksimalnu rotaciju od 12 igrača do kraja susreta. Sve je to rezultiralo dvoznamenkastom prednosti koju su uporni gosti pred sam kraj smanjili na posjed za pobjedu. Stjepan Pezer je s 27 ubačaja bio prvo ime susreta, u sastavu Oriovčana Krešimir Bradić (22) je zabio najviše.

U preostala dva susreta Požežani (Sven Abramović 20, Eugen Bagarić 17) su lako dobili mlade košarkaše KA Osijek, a nekompletni Županjci (Ivan Gvozdić 17, Ilija Benković 15) nešto teže Vrijednosnice.

Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ