Hrvatska
Druga liga istok: Đakovu tijesna pobjeda u Oriovcu (VIDEO)

Druga liga istok: Đakovu tijesna pobjeda u Oriovcu (VIDEO)

Županja i Belišće imaju po jedan poraz, Đakovo, Olimp i Vinkovci po dva

Zanimljivo je bilo u Oriovcu gdje su košarkaši Rekord Tima u završnici utakmice poraženi su na svom terenu od Đakova s 84:80. Imali su Oriovčani vodstvo u većem dijelu utakmice, ali uporni gosti nisu se predavali. U samoj završnici kada se odlučivao pobjednik Đakovčani su imali više koncentracije i preciznosti te su došli do pobjede. Da su u domaćem sastavu bili Krešimir Bradić i Mark Sekulić pitanje je kako bi se sve završilo. Ekipa domaćeg trenera Darka Krištije košem Marka Galića 50 sekundi prije kraja imala je vodstvo sa 79:78. Međutim, do kraja Marko Karlović, pa Antonio Žulj i na kraju Filip Škrinjarić postižu koševe za goste koje domaći nisu mogli obraniti za konačnu pobjedu Đakova s 84:80. 

Kod Đakova je najviše koševa i to 25 postigao Brođanin Marko Karlović koji je prije dvije  sezone baš iz Rekord Tima prešao u Đakovo, dok je Osječanin Filip Škrinjarić ubacio 24 poena. U sastavu Rekord Tima najučinkovitiji bio je Đakovčanin Matej Češkić koji je protiv bivših suigrača postigao 23 koša. Uz njega je Hrvoje Raspasović ubacio 14, a Davor Galić i Luka Pavlinović svaki po 13 poena.


U ostalim utakmicama šestog kola Županjci (Luka Špehar 29, Ivan Stjepanović 21) su opravdali ulogu favorita protiv Olimpa (Vuk Dmitrović 24, Franco Filipović 24), a Belišće (Marko Soldo 29) i Požega (Martin Bušić 35) su ostvarili uvjerljive pobjede u ogledima s  Borovom (Nemanja Tomić 25) i KA Osijek (Petar Kozić 35).