Hrvatska
Druga liga istok: Županji derbi protiv Borova

Druga liga istok: Županji derbi protiv Borova

Autor: Basketball.hr

Pobjedom protiv Borova Županjci su ostali na jednom porazu i s neporaženom ekipom Belišća su na vrhu drugoligaškog istoka

Do bodova su došli u posljednjih deset minuta kada su nadoknadili zaostatak od šest ubačaja. Josip Mitrović (20) Bruno Bilić (19), Ivan Stjepanović (14) i Ivan Gvozdić (10) su bili dvoznamenkasti u pobjedničkom sastavu, kod Vukovaraca najbolji je bio Mihael Bekavac (17). 

Belišće (Đolić David 21, Luka Šarić 18, Marko Soldo 17) je očekivano dobilo Vinkovce (Stjepan Pezer 19, Nikola Augustinović 18), Požega (Sven Abramović 20, Davor Galić 19, Eugen Bagarić 17) je visoko slavila u Oriovcu (Krešimir Bradić 21), a Vrijednosnice su na krilima Novozelanđanina Maxwella Darlinga 28 (28) došle do bodova protiv KA Osijek (Franco Filipović 18). 

Sljedeće kolo prvoplasirana ekipa Belišća gostuje kod treće momčadi prvenstva Borova i u slučaju poraza košarkaša iz grada papira Belišće bi imalo poraz manje od svojih pratitelja i o prvaku bi najvjerojatnije odlučivale preostale dvije utakmice između njih i Županje.

Rezultati, strijelci i tablice KSOBŽ