Hrvatska
Druga liga sjever: Kolo uvjerljivih pobjeda

Druga liga sjever: Kolo uvjerljivih pobjeda

Autor: Teo Cilar

Sve utakmice 8. kola završile dvoznamenkastom razlikom.

Nakon osam odigranih kola Druge lige sjever, košarkaši Podravca iz virja drže vrh s sedam pobjeda i porazom, dok su odmah iza njih s utakmicom manje, pobjedom manje i jednim porazom Grafičar i Međimurje. Do kraja prvog dijela još su dva kola, Podravac je slobodan u posljednjem kolu i ako ne bude većih iznenađenja, sve tri momčadi završiti će s omjerom 8 pobjeda i porazom. Podravac je dobio Grafičara, Međimurje Podravca, a Grafičar Međimurje. Čeka nas zanimljivi drugi dio sezone.

Vodeći Podravac otišao je u goste Labradi, domaćin je pružao dobar otpor pune tri četvrtine, a onda su gosti ubacili u brzinu više i dobili posljednju dionicu s 31:18 i upisali pobjedu 100:82 na krilima fantastičnog Stefana Zadravca koji je ubacio 40 poena dok je kapetan Nikola Šestak zabio 23. Kod Labrade najbolji Hordov i Katić s po 20 poena.

Grafičar je odlično krenuo u Bjelovaru i već su nakon prvih 10 minuta imali 18 poena prednosti. Na poluvremenu je bilo plus 20, a onda su stali i dozvolili domaćinima da u trećem periodu prepolove razliku te im dali nadu da u posljednjih deset minuta mogu dostići deset koševa minusa. Grafičar ipak nije dopustio da se domaćini do kraja razmašu, bili su uvjerljivi u posljednjoj dionici za konačnu pobjedu 104:82. Kod Grafičara su odlični bili Mario Novak s 31 te Ante Božić s 29. Kod Bjelovara najbolji kao i inače, Bruno Vrinjanin s 34 poena.

Ivančica je upisala najuvjerljiviju pobjedu kola. Radnik su u Križevce ispratili s pobjedom 107:76. Zanimljivo, domaći su košarkaši svaku od prve tri četvrtine dobili s po četiri poena razlike i u posljednju dionicu ušli s 12 poena prednosti, a tamo su bili još uvjerljiviji, dobil taj period s 28:9 za konačnih plus 31. Jurica Bigec s 23 te Filip Rožman s 21 najbolji kod Ivančice dok je kod radnika Tomislav matoić ubacio 26. 

Virka je u Virovitici slavila protiv Vindije s 85:66. Domaćini su pobjedu potvrdili u trećoj četvrtini nakon koje su imali 21 poen prednosti. Pavlović s 18 te Petrović i Golub s po 16 poena najbolji u redovima domaće momčadi dok je Putar zabio 20 kod Varaždinaca. 

Petar Zrinski je ugostio Koprivnicu od koje smo očekivali bolji otpor, ali očito nije bio njihov dan pa su domaći košarkaši već u prvoj četvrtini imali 13 poena prednosti, a razlika je do kraja treće četvrtine narasla na plus 22. Gosti su tek u posljednjih deset minuta bili bolji, ali to je bilo dovoljno samo da ublaže poraz. Petar Zrinski je na kraju slavio s 81:65 na krilima Kravosa koji je ubacio 24 poena dok su Filip Tomić i Mikac zabili po 13 poena. Kod Koprivnice najbolji Balaško s 27 poena, a Beljan je zabio 21.