Hrvatska
Druga liga sjever: Međimurje bez poraza, Virka i Vindija bez pobjede

Druga liga sjever: Međimurje bez poraza, Virka i Vindija bez pobjede

Autor: Teo Cilar

Odigrano je nepotpuno 5. kolo Druge muške lige sjever.

Peto kolo Druge lige košarkaša nije donijelo nikakvo iznenađenje, a najuzbudljivija utakmica odigrana je u Koprivnici.

Košarkaši Koprivnice ugostili su Ivančicu koja je u posljednju četvrtinu ušla s četiri poena prednosti. preostalih deset minuta Koprivnica je bila puno bolja. Odigrali su odličnu obranu, zaustavili goste na svega 7 postignutih poena, a postigli 19 čime su minus četiri na kraju pretvorili u pobjedu od osam koševa razlike. Beljan s 26 poena te Kuzmić s 19 najbolji kod pobjednika dok je kod Ivančice dvocifren bio samo Bigec s 26 poena. 

Grafičar je ugostio radnik i došao do uvjerljive pobjede 89:55. Gosti iz Križevaca već su nakon prve četvrtine zaostajali 10 poena prednosti, a pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon prvog poluvremena koje je Grafičar dobio s 27 poena razlike. Drugo poluvrijeme bilo je samo formalnost. Tomislav Maslić bio je najbolji kod Radnika s 18 poena dok je kod Grafičara Ante Božić zabio 22, a Luka Prprović 17 poena. 

Vodeće Međimurje nije imalo većih problema kod susjeda u Varaždinu. Bili su bolji od Vindije s 84:57. Gosti iz Čakovca već su nakon prvih deset minuta vodili 22:9. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u trećem periodu nakon kojeg je Međimurje otišlo na 23 poena razlike. Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Igor Drk s 19 poena dok su Mislav Kranjčec i Ivan Golik zabili po 13. Kod domaćina su po 12 poena postigli Putar i Skupnjak. 

Petar Zrinski bio je bolji od Virke iz Virovitice s 80:68. Virka je nakon prve četvrtine vodila s osam poena prednosti, ali domaćini već do kraja prvog poluvremena preokreću i na odmor odlaze vodstvom 43:42. Ključna je bila treće četvrtina, a dobiva je Petar Zrinski s 22:11. Stečenu prednost bez problema su zadržali u posljednjoj dionici. Kravus s 27 te Tomić s 26 poena najbolji kod pobjedničkog sastava iz Vrbovca. Viroviticu su predvodili Pavlović s 22 te Ferenčević s 20 poena. 

Utakmica između Podravca i Bjelovara igra se sutra (četvrtak 15. studeni) dok je Labrada 1970-Žurko bila slobodna u ovom kolu. 

Parovi 6. kola: Međimurje-Radnik, Bjelovar-Vindija, Ivančica-Podravac, Virka-Koprivnica, Labrada-Petar Zrinski, Grafičar slobodan.