Hrvatska
Druga liga sjever: Međimurju derbi i vrh ljestvice

Druga liga sjever: Međimurju derbi i vrh ljestvice

Autor: Teo Cilar

Podravac je u Čakovcu pružao puno bolji otpor nego u Kup utakmici, ali pobjeda je otišla Međimurju.

Veliki derbi 4. kola Druge lige košarkaša na sjeveru odigrali su domaće Međimurje i Podravac iz Virja. Dvoboj jedine dvije neporažene momčadi privukao je mnogo pažnje, a u jednom vrlo neizvjesnom dvoboju, košarkaši Međimurja slavili su pobjedu i prvo mjesto na ljestvici. 

Ono što je razveselilo navijače Međimurja, povratak je u sastav nakon ozljeda najboljeg igrača Danijela Krajačića i prvog organizatora igre Stjepana Kranjčeca. Iako je Krajačić prije ovog susreta odradio tek pola treninga, a Kranjčec tek jedan i pol, upravo su ova dva igrača bila važni faktori pobjede.

Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu te su na odmor otišli vodstvom 44:37. Bolja igra Međimurja krenula je od treće četvrtine kada su do kraja tog perioda smanjili prednost na samo minus dva, a u posljednjoj su četvrtini nakon velike borbe došli do konačnog preokreta i pobjede. Opet je presudilo iskustvo košarkaša Međimurja u odnosu na pomlađeni ali vrlo dobar sastav gostiju.

Novopečeni otac Krajačić kojem ovim putem čestitamo, bio je prvo ime Međimurja s 19 poena, Davor Ostoja je zabio 12, a Stjepan Kranjčec i Ivan Golik po 11. Kod gostiju su se istakli Stefan Zadravec s 18 te Nikola Šestak s 17 poena, a dobar je bio i Julijan Zadravec s 14 poena. 

Grafičar se nakon šokantnog poraza u Kupu od Međimurja iskalio na Vindiji iz Varaždina. Sastav iz Ludbrega je prvu četvrtinu dobio s 34:2, a sredinom druge četvrtine na semaforu je svjetlilo 44:2. Na kraju treće četvrtine Grafičar je imao 54 poena razlike, a gosti su tek u osljednjoj dionici došli do daha i malo ublažili poraz. Na kraju je završilo 110:63. Ante Božić je ubacio 27 kod Grafičara dok je mladi Križanić zabio 21. Kod gostiju najbolji Igor Jakšić s 12 poena. 

Bjelovar je na krilima odličnog Brune Vrinjanina slavio protiv Koprivnice na domaćem terenu. Završilo je s 91:80, a Vrinjanin je bio prvo ime susreta, ali i 4. kola s 38 ubačenih poena. Balaško s 22 najučinkovitiji kod Koprivnice. 

Ivančica je u dramatičnoj utakmici slavila protiv Petra Zrinskog iz Vrbovca s 81:79 zahvaljujući Jurici Bigecu koji je zabio 31 poen te Filipu Rožmanu koji je postigao 24 poena. Kod gostiju najbolji Kravus s 21 te Filip Tomić s 16 poena. 

Virovitica je dobro počela pred svojim navijačima protiv Labrade, dobili su prvu četvrtinu s 24:15, a onda je ostatak utakmice bio na strani gostiju koji su u drugoj četvrtini preokrenuli i na odmor otišli s dva poena prednosti, a bili su bolji i u drugom dijelu utakmice za pobjedu 75:86. Kod domaćina najbolji Ferenčević koji je ubacio 21 poen dok su kod Labrade najbolji bili Katić s 24 te Hordov s 22 poena. 

Košarkaši Radnika iz Križevaca bili su slobodni u ovom kolu.