Hrvatska
Druga liga sjever: Međimurju još jedan derbi

Druga liga sjever: Međimurju još jedan derbi

Autor: Teo Cilar

Kadetski reprezentativac Noa Svoboda obilježio 12. kolo Druge lige sjever.

Daleko najteži raspored na početku drugog dijela na sjeveru ima Međimurje iz Čakovca koje krenulo pobjedom protiv vodećeg Podravca, uslijedio je poraz kod probuđenog Bjelovara, a u ovom su kolu odigrali novi derbi, protiv Grafičara iz Ludbrega. Upisana je pobjeda, a već novi teški ispit i derbi slijedi već iduće kolo kada gostuju kod drugoplasirane Koprivnice. Spomenimo i to kako je kolo obilježio brat Ivana Svobode, košarkaša Hermes Analitice, kadetski reprezentativac Noa Svoboda koji seniorske minute dobiva u matičnom Radniku iz Križevaca. On je bio najbolji strijelac kola s 39 poena!


Međimurje je protiv Grafičara opet bilo lišeno usluga najboljeg igrača, Danijela Krajačića zbog problema s koljenom. Grafičaru se vratio centar Kristijan Šamarija, ali još uvijek nema Manuela Novaka koji jako fali treneru Vilimu Poljaku. 

Domaćin je krenulo bolje i povelo desetak poena prednosti, ali nikako se nisu uspjevali odvojiti na veću razliku. Grafičar se vraćao u nekoliko navrata u utakmicu, ali nisu uspjeli preokrenuti. Vidjeli smo dosta grešaka na obje strane, ali utakmica je bila zanimljiva i dosta napeta pa navijači na tribinama nisu bili razočarani.

Na kraju Međimurje zasluženo bolje s deset poena razlike na krilima još jednom odličnog Igora Drka koji je ubacio 24 poena. Stjepan Kranjčec je ubacio 14, a kod gostiju najbolji Luka Prprović s 25 poena, dok je mladi Roko Turek ubacio 12. 

Vodeći Podravac je bio još jednom uvjerljiv. Na gostovanju u Ivancu kod Ivančice sve su riješili već u prvih 20 minuta nakon kojih su bili u vodstvu 51:28. Razliku su do kraja utakmice povećali na konačnih plus 34. Stefan Zadravec s 32 poena najbolji kod pobjednika dok je kod Ivančice 23 poena ubacio Kruno Smontara. 

Drugoplasirana Koprivnica dugo se mučila u Virovitici koja je na poluvremenu vodila s minimalnih 46:45. Gosti su zaigrali puno bolje u drugom poluvremenu, predvodili su ih Juraj Balaško i Vladimir Beljan te im donijeli osam poena prednosti na ulasku u posljednju dionicu u kojoj je Koprivnica još više pojačala agresivnost u obrani. To je rezultiralo povećanjem prednosti i pobjedu od 15 poena razlike. Balaško je bio prvi strijelac utakmice s 25 poena dok mu je suigrač Beljan ubacio 22. Kod domaće Virovitice najbolji Golub s 20 poena. 

Bjelovar je do pobjede u Varaždinu došao preokretom u drugom poluvremenu. Vindija je krenula agresivno što im je donijelo vodstvo 21:12 nakon prvih deset minuta. Održavali su domaćini prednost i u drugom periodu te na odmor odlaze vodstvom 39:31. U trećem periodu dominirale su obrane i u tom smo dijelu vidjeli najmanji broj poena, a Bjelovar je prednost uoči posljednjih deset minuta samnjio na minus šest. I dok je Vindija nastavila u lošem napadačkom ritmu kao i u trećem periodu, Bjelovar je preko Kelave i Gečeka u tom periodu prikazao svoju najbolju igru. Stigli su Vindiju, a na kraju i prestigli za teško izborenu pobjedu 65:69 na kraju. Kelava je utakmicu završio s 23 poena dok je Geček zabio 20. Kod Vindije najbolji Jakšić s 18 poena. 

Labrada se morala jako pomučiti da dođe do pobjede protiv Radnika iz Križevaca. Ante Tomas je u svojoj ekipi imao gore spomenutog, jako raspoloženog kadeta Nou Svobodu koji je bio nezaustavljiv za obranu domaćeg sastava. Zahvaljujući njemu, Radnik je nakon prvog poluvremena vodio u Vrbovcu gdje domaće utakmice igra Labrada s 48:43. Domaći je sastav zaigrao puno bolje u drugom poluvremenu, posebno u trećoj četvrtini koju su dobili s 25:17 i u posljednju dionicu ušli vodstvom od tri poena razlike. Uzbudljiva posljednja četvrtina otišla je na stranu Labrade koja je na kraju slavila s 91:85. Vujatović je bio najbolji kod Labrade s 23 poena, Cota je ubacio 17, a Polanec 16 poena. Već spomenuti Svoboda najbolji kod Radnika s 39, Nervo je ubacio 18, a Martinčić 15 poena. 


Ljestvica Druge lige sjever nakon 12 odigranih kola: 

Parovi 13. kola: Virovitica-Labrada, Koprivnica-Međimurje, Grafičar-Vindija, Bjelovar-Ivančica, Podravac-Radnik.