Hrvatska
Druga liga sjever: Pomlađenom Podravcu derbi protiv Grafičara

Druga liga sjever: Pomlađenom Podravcu derbi protiv Grafičara

Autor: Teo Cilar

Nakon tri kola na vrhu ljestvice su bez poraza Podravac i Međimurje.

Veliki derbi igran je u Virju u sklopu 3. kola Druge muške lige košarkaša na sjeveru. Iako je Grafičar u utakmicu ušao kao favorit, Podravac koji je pomladio momčad u ovoj sezoni ostvario je uvjerljivu pobjedu.

Grafičar se za ovu sezonu znano pojačao. Nakon ozljede se vratio odličan razigravač, Čakovčanin Mario Novak-Marek, a ispod koša je doveden novi međimurski zet, rodom iz Pule, Ante Božić. Kada tu dodamo uvjerljiv poraz Podravca u Čakovcu u sklopu polufinala Kupa, Grafičar je slovio za favorita, ali igrači Mirka Hrženjaka pokazali su da unatoč pomlađivanju sastava imaju što za reći u ovoj sezoni. U idućem kolu slijedi im novo gostovanje u Čakovcu kod Međimurja, dvoboj neporaženih. 

Podravac je već nakon prvih deset minuta imao dvocifrenu prednost (25:15). Najbolja dionica igre za goste bila je druga četvrtina kada su razliku smanjili na minus četiri do kraja poluvremena. U trećoj četvrtini Podravac je potpuno nadigrao goste i dobio taj period s 30:19 za plus 15 uoči posljednjih deset minuta. Tu su prednost domaćini zadržali do samog kraja za potpuno zasluženu pobjedu do koje ih je vodio odlični Stefan Zadravec s 33 poena dok je Nikola Šestak zabio 15. Kod Grafičara najbolji Luka Prprović s 21 i Božić s 20. 

Međimurje je teškom mukom došlo do pobjede kod Koprivnice. Prve tri četvrtine potpuno izjednačene, a tek su u posljednjoj dionici iskusniji gosti prelomili i slavili s 85:74. Igor Drk najbolji kod pobjednika s 24, Davor Ostoja je zabio 20. Kod Koprivnice Zoran Jančijev 26 poena (7 trica), a Vladimir Beljan 23.

Košarkaši Labrade 1970 Žurko bili su bolji od Ivančice 74:62, preokrenuvši 11 poena minusa nakon prvog poluvremena. Dominirali su u drugom koje su dobili s 44:21 (treća četvrtina 20:5). Katić s 23 te Blažević s 20 najbolji kod pobjednika dok je Filip Rožman ubacio 17 za Ivančicu. 

Petar Zrinski je do pobjede protiv Bjelovara došao bez većih problema. Slavili su s 89:75 na krilima Filipa Tomića koji je zabio 21. Isti broj poena je s druge strane zabio Bruno Vrinjanin

Radnik je preokrenuo 10 poena minusa s poluvremena na gostovanju kod Vindije u Varaždinu. Na kraju su upisali pobjedu rezultatom 72:69. Radnik je predvodio Bojan Hrandek s 25 poena, a kod Vindije najbolji Jakšić i Pizek s po 17 poena.