Hrvatska
Regija
Druga pobjeda Cibone, iskusni Rozić potezom utakmice spriječio produžetak

Druga pobjeda Cibone, iskusni Rozić potezom utakmice spriječio produžetak

Cibona je imala +18 i umalo ostala bez pobjede.

U 7. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Krku rezultatom 70-67, i tako upisala svoju drugu pobjedu u regionalnoj ligi.

Cibosi su u prvom poluvremenu imali plus 18 i onda u završnici primili dvije trice. Krka je u trećoj četvrtini okrenula rezultat i povela s dva poena do ulaska u zadnju dionicu. U veikoj borbi presudio je potez iskusnog Marina Rozića koji sprječava šut Laornika za produžetak. 


Najbolji u redovima Vukova bio je Filip Bundović sa 19 poena, 16 je ubacio Ivan Novačić, a 15 Shane Gibson.

Ivan Velić, trener Cibone:

Najvažnije je da smo dobili utakmicu, možda i slađe na ovakav način. Otkad sam ja u Ciboni, svaku utakmicu koja je bila ‘pod nož’ smo dobili. Imamo taj karakter da smo svaku utakmicu koja je bila jako bitna rješili u svoju korist. To je bitno za karakter ekipe. Prvo poluvrijeme izuzetno dobro prvih 19 minuta. Zadnju minutu, kad smo trebali završiti utakmicu, 2 nevjerojatne greške gdje smo psihički pali i razmišljali o te 2 trice koje smo primili pred kraj prvog poluvremena, ušli u neku nervozu i to nam se moglo obiti o glavu. Na kraju smo izvukli tu utakmicu i s te strane smo svi zadovoljni.

Vladimir Anzulović, trener Krke:

Čestitke Ciboni. Zasluženo su pobijedili jer su bili bolji tijekom cijele utakmice. Što se tiče nas, znamo koje smo probleme imali. Nadovezale su se na to neke početničke greške u prvom poluvremenu, stvarno neobjašnjive. Drugo poluvrijeme smo odigrali dobro i na kraju nam je sigurno nestalo snage i koncentracije.


CIBONA – KRKA 70-67 (22-12, 18-16, 6-20, 24-19)

CIBONA – KRKA KOMPLETNA STATISTIKA

Iduće dvije utakmice Cibosi igraju u gostima. Prvo u petak idu u goste Gorici, a u nedjelju igraju protiv Mege Bemax.