Hrvatska
Drugo lice Škrljeva: +25 na gostovanju od Hermesa

Drugo lice Škrljeva: +25 na gostovanju od Hermesa

Autor: Duje Jurić

Brzi oporavak.

Susret dva gubitnika u prvom kolu HT Premjer lige pripao je Adria Oil Škrljevu, koji je rezultatom 95:70 pobijedio Hermes Analiticu u dvorani Dražen Petrović.

Početno vodstvo domaćina 4:0 nije dalo naslutiti kakav će biti rasplet na kraju prvih dvadeset minuta. U prvoj četvrtini domaćini su se držali do pete minute i trećeg izjednačenja, te rezultata 9:9. Potom Adria Oil Škrljevo na krilima Jure Gunjine koji je u prvih deset minuta postigao 13 koševa od čega dvije trice, prelazi u vodstvo, koje je na isteku četvrtine bilo 27:19 za goste. Hermes Analitica je spala na samo jedno slovo, a to je Ante Krapić koji je postigao 11 koševa.

Zeleni u 12' imaju plus deset 32:22, da bi Analitičari četiri minute kasnije sa dvije trice Ivana Milekovića došli na minus dva 36:38 i tu su stali. Gunjina postiže treću tricu, ukupno 18 koševa za dvadeset minuta za konačnih 37:51 na isteku prvog poluvremena. Kod domaćina 8 koševa postigao je Mileković, te 6 Ivan Svoboda. Gunjini su se sa po devet koševa pridružili Arkim Robertson i Adnan Arslanagić.

Nastavak utakmice u znaku je Škrljevčana koji u 24' imaju plus 28 i vodstvo 68:40. Ivan Vrgoć se razigrao, te nastavio ubacivati trice. Hermes Analitica se ne predaje. Malo po malo i na isteku tridesete minute zaostatak se smanjio na minus 21 i rezultat 53:74. Bruno Perić postigao je dvije trice, koševe su dodali Ivan Svoboda i Mileković

Kod gostiju Robertson je pod koševima nezaustavljiv, pa mu na isteku tridesete minute u rubrici koševi stoji 17.

Posljednjih deset minuta Zeleni su održavali prednost za konačnih 70:95.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Jure Gunjina koji je postigao 32 koša, od čega 5 trica. Kod Hermes Analitice Bruno Perić zabio je 14 uz četiri trice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore