Time-out
Druže Mile počivaj u miru i samo da znaš da san uša u HOF, biće da si bija iza mene i plaka

Druže Mile počivaj u miru i samo da znaš da san uša u HOF, biće da si bija iza mene i plaka

Autor: Brano Tabak

Dino o Mosru: Bija je jedna ogromna ćelava dobra duša koja ne bi mrava zgazila. Skroman, uvik u Fiat Puntu, feta sira i časa vina su bile jedine stvari koje su mu tribale.

I taman kad kažeš, dosta je Dina, ušao je u Kući slavnih, idemo dalj - evo njega opet! SUbotića Piskija smo preskočili, ali obraćanje pokojnom Miloradu Bibiću Mosoru ne možemo!  

Kaže Dino: 

- Druze Mile. Kako ljudima objasnit nas odnos. Ajmo pokusat. Znaci to ovako nekako ide. Zvoni telefon. Ja se javin. Znas li ti kako se na ruski kaze grupni sex. Kaljektivna raspaljotka i zavari od smija pa spusti slusalicu. Posli par dana opet isto. Kako se kaze na makedonski šok soba. Sobata na kuku lele. Opet zavari i spusti. Tako jedan put on mene zove, a ja u busu na putu za MSG u New Yorku. Bija je negdi vanka, popija dvi case vina i krenija pricat viceve. Ja placen od smija, kosulja i kravata mokre od suza, a ovi moji crni pitaju da in kazen sta se smijen. Kako cu ja njima objasnit ko su Mujo i Haso i sta je sobata na kuku lele.

Kad je isa operirat zuc oden ja u pogrebno poduzece i kupin vijenac. Odnesen do sestre u kliniku da mu ga dostave, a one nece. Kazu sacuvaj boze najidice se. Ma samo vi odnesite. Ja preuziman odgovornost. Ulaze njih dvi sa vijencen u sobu i vare od smija. Ovi cin je vidija sve mu je bilo jasno. Zavarija i on, ali je zaboravija na punte. A ja iza kantuna naravno na podu.


Najveci zajeb koji san mu napravija je traja jedno 6 miseci. Kad san u Rimu igra finale Kupa Koraca zva san ga u goste. Kako su ovi iz kluba davali neke poklone sucima kazen ja njima da uvale i Mosoru jedan jer moze nan sudit dogodine. Pizdarije obicne. Majice, suvenire, bocu vina i slicno. Posli dvi godine kad san vec bija u Bostonu pukne me inspiracija i zoven ja njega. Mosore, znas sta se dogodilo. Nino Barra (GM Rima) je zavrsija u zatvoru zbog neke pronevjere i spomenija je tvoje ime i one poklone. Neman pojma tocno sta, ali samo znan da je tvoje ime u djiru. Naravno da je moj prijatelj Gigi iz Rima zna sve, a bija je jedini izvor di je ovaj moga provjerit. I tako san ja njemu na kapaljku jedno 6 miseci dava nove informacije o slucaju. Ovi je vec angazira advokata, raspitiva se o mogucnostima, a cilo vrime meni plaka da on nije nista ucinija i da nije posteno da se njegovo ime vuce bez veze kroz blato. Onda kaze jadna moja Vedrana, zajebavace je u skoli da je caca u zatvoru. I kad je meni sezona zavrsila dodjen ja u Split i nastavin ga prcat do jednog dana. Vozimo se u autu i on meni kaze. Ma nije mene briga. Ako triba u przun, icu u przun, ali Slavica (zena) mi doma place. I meni odma bilo zaj Slavice i kazen ja njemu da san ga zajebava. On me u nevjerici pogleda i kaze. 6 miseci????? Duga pauza. I da mi ruku. Svaka ti cast. Ispizdija si me do temelja, ali me niko nikad ovako nije zajeba.

To je bija jedan od najboljih ljudi koje san ikad u zivotu sreja. Jedna ogromna celava dobra dusa koja nebi mrava zgazila. Skroman, uvik u Fiat Puntu, feta sira i casa vina su bile jedine stvari koje su mu tribale. Nikad nije narucija nista skupo, uvik bija skroman i posten. Stalno je prica o zeni, Vedrani i materi. Obozava ih je do neba. Njegovu mater smo zvali ronilac jer je jedan put njemu rekla da bice meni ronioci dovode Viki na brod da niko ne vidi.

IĆ u Zagreb oprostit se od njega kad san skuzija da je gotov bila je je nakon iste situacije s materon najtuznija stvar u mome zivotu. Uc u sobu i takvom coviku rec aj bog. Puklo mi je srce i neznan kako san to izdrza. Dan danas kad vidin neku celavu glavu po ulici promislin. Evo ga. Kod stare san bija par puta ali jednostavno ne mogu jer nakon odlaska njoj resetiran se na pocetak. Druze Mile pocivaj u miru i samo da znas da san usa u HOF. Bice da si bija iza mene i plaka.