Hrvatska
Regija
Dubrava bolja od Vienne, 11 asista Paponje

Dubrava bolja od Vienne, 11 asista Paponje

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Alpe Adria Cup

U zaostaloj utakmici 5.kola skupine B Alpe Adria Cupa Dubrava je slavila protiv BC Vienne 89:74 i tako upisala treću uzastopnu pobjedu. Lavovi su sada na omjeru 3-4 uoči posljednje tri utakmice (Ilirija, Olomouc, Vienna).  Odlično otvaranje Dubrave koja je s tri uzastopne trice Kuzmanovića, Karahodžića i Vragovića na startu povela 17:5. Sredinom druge četvrtine bilo je i 15 razlike, a na isteku prvog dijela +17 (53:36).

Gosti ni u nastavku nisu imali rješenja za Dubravaše koje je sjajno razigravao Filip Paponja (11 asista), a početkom posljednje četvrtine bilo je i najvećih +25 (78:53).t

”Mislim da smo lakše od očekivanog dobili jednu kvalitetnu i iskusnu momčad kao što je Vienna. Možemo biti zadovoljni činjenicom da smo uspjeli minutažu podijeliti maksimalno i uz agresivnu i brzu igru smo došli do pobjede. Nadamo se da ćemo ovaj lijepi niz nastaviti i u slijedećim utakmicama”...kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin

”Čestitam svojim igračima koji su uz određene probleme s ozljedama odigrali maksimalno koliko su mogli. Danas smo igrali s mladom momčadi Dubrave koja je igrala agresivno od početka do kraja i mogu amo treneru Šarinu i klubu čestitati na selekciji igrača. Vjerujem da će utakmica u Beču za mjesec dana biti puno bolja s naše strane i s boljim ishodom za nas”..kazao je Hrvoje Radanović, trener Vienne.

”Čestitke mojim suigračima jer smo od prve minute ispunili zahtjeve trenera za ovu utakmicu. Zajedništvo koje imamo u posljednje vrijeme nas je podignulo na višu razinu što se vidi i po rezultatima.”..dodao je bek Dubrave Dario Kuzmanović. 

Kenan Karahodžić je ubacio 17, Ivan Jurić 14, Toni Ročak 13, a Karlo Vragović 12 poena. Kod gostiju bolji od ostalih Davor Konjević (20) i Ivan Siriščević (19).

Dubrava u nedjelju dočekuje Bosco u Favbet Premijer ligi, a novi ispit u Alpe Adria Cupu ima 17.siječnja kada će ugostiti Iliriju iz Ljubljane.

Standings provided by Sofascore