Time-out
Dubrava dio kampanje - Njezin svijet, njezina pravila

Dubrava dio kampanje - Njezin svijet, njezina pravila

Autor: KK Dubrava Photo: KK Dubrava

#HerWorldHerRules

Košarkaški klub Dubrava sudjeluje na projektu Njezin svijet, njezina pravila – #HerWorldHerRules kojeg je pokrenula međunarodna košarkaška federacija Fiba, a održavao se ususret Danu žena, u Osnovnoj školi Granešina.

Projekt #HerWorldHerRules je pokrenut 2018. godine sa inicijativom kojom se želi stvoriti svijest o djevojčicama i djevojkama u sportu i razvijati žensku košarku u svim zemljama.

Kampanja je pokrenuta 2018. u Europi, a globalna postaje 2021., s desecima projekata pokrenutih i odrađenih u FIBA-inim regijama, čiji je Hrvatska sudionik od samih začetaka.

Cilj projekta je promocija i popularizacija ženske košarke od 6 do 15 godina, uključivanje što većeg broja djevojčica u sport te usvajanje zdravih navika kroz igru i druženje. Inicijativa promocije i popularizacije ženske košarke temeljit će se na prezentaciji osnovnih košarkaških elemenata i štafetne igre.

Ambasadorice projekta u Hrvatskoj su legendarna košarkašica, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport i predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić (r. Nakić) te bivša kapetanica i bivša izbornica reprezentacije Anđa Jelavić

'Ponosni smo što smo dio ovakvog projekta, koji je podržavajući za djevojčice i djevojke te prije svega usmjeren na usvajanje zdravih navika i košarke. Košarkaški klub Dubrava je od samog početka usmjeren na razvoj djece i mladih te se nadamo da će ovakvih projekata i kampanja biti što više', istaknuo je Boris Gnjidić, direktor Košarkaškog kluba Dubrava.