Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Dubrava ispustila 26 poena prednosti: Kao da smo se prepali

Dubrava ispustila 26 poena prednosti: Kao da smo se prepali

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/KK Dubrava

Alpe Adria Cup - pobjeda Kolina

U 2.kolu skupine B Alpe Adria Cupa češki Geosan Kolin je slavio na gostovanju u Dubravi 81:79. Bila je to utakmica s dva poluvremena u kojoj je Dubrava dominirala u prvom poluvremenu, a početkom treće četvrtine imala +26 (57:31). Kolin je zonskom obranom zaustavio Dubravaše koji su u drugom poluvremenu šutirali trice 1/15. Serijom 21:9 do kraja treće četvrtine Kolin je smanjio zaostatak, a prvi puta poveo tri minute prije kraja kada je Filip Novotny ubacio svoju treću tricu, a nakon toga i četvrtu za prednost 77:73. U samoj završnici promašena slobodna bacanja i polaganja su koštala Dubravu prve pobjede.

”Prvo poluvrijeme je izgledalo jako dobro kao i početak treće četvrtine. Ta zona nas je uvela u probleme nakon što smo promašili tri, četiri otvorena šuta, zatim i bacanja pa se uvukla nervoza što je na kraju kumovalo lošim šutom za tricu. Ono što je bio najveći problem je da smo prestali igrati obranu i dopustili Kolinu da se vrati u utakmicu. Teško je govoriti nakon ovakvog poraza jer mislim da smo sami sebe pobijedili jer jednostavno mi je neobjašnjivo kako ista momčad može šutirati tako različiti prvo i drugo poluvrijeme. Na kraju je izgledalo da smo se prepali pobjedom, a ova mlada momčad mora shvatiti da mora dobivati utakmice bez obzira što nemamo odlične igrače kao prošle sezone”..kazao je nakon susreta trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Nisam vjerovao da možemo pobijediti utakmicu nakon velikog minusa početkom treće četvrtine. Čudna utakmica s dva različita poluvremena. Mi smo u drugom poluvremenu promijenili obranu iz očaja kao neka vrsta junk defense . To se pokazalo kao dobro jer smo uspjeli Dubravu zbuniti i sa dosta sreće smo pobijedili. I da je Dubrava pobijedila bilo bi zasluženo. Sviđa mi se mlada momčad Dubrave koja je ovu utakmicu izgubila na neiskustvo. Vidio se strah kod šuta i slobodnih bacanja. Lijepo je vidjeti mladu momčad bez stranaca. Oni će sigurno rasti iz utakmice u utakmicu”...kazao je trener Kolina Predrag Benaček kojeg se mnogi sjećaju kao odličnog igrača iz sjajne generacije Bosne iz Sarajeva koja je bila prvak Europe 1979.godine.

DUBRAVA – GEOSAN KOLIN   79:81 (21:14, 32:17, 13:21, 13:29)

Dubrava: Jurić 2, Vidović 11, Kuzmanović 7, Rimac, Ročak 17, Kalajžić 2, Karahodžić 10, Paponja 6, Rajaofera 7, Kos 15, Matić 2.
Geosan Kolin: Čiz 8, Stegbauer 7, Goga, Novotny 16, Redparth 21, Novak, Štepan, Smith 11, Hustak, Petraš 9, Halada 9.

”Čestitke gostima na pobjedi. Mi smo odigrali dva suprotna poluvremena po učinku. Prvo poluvrijeme odlični u napadu, agresivna obrana i natjerali smo ih na dosta grešaka. To je bilo naše najbolje poluvrijeme od početka sezone. Drugo poluvrijeme su oni postavili zonu na koju smo mi slabo reagirali i iz nekog razloga prestali biti agresivni u obrani. Na kraju prevladalo njihovo iskustvo i znanje. Teška utakmica iz koje moramo izaći pametniji”..kazao je kapetan Dubrave Mateo Vidović koji u završnici nije uspio realizirati dva napada.

Toni Ročak je ubacio 17 poena uz 12 skokova, Mihael Kos 15, a Vidović 11. Kod Kolina ponajbolji Holden Redparth (21) i Filip Novotny (16).