Hrvatska
Dubrava iz Velike Gorice nosi -35 u Zagreb

Dubrava iz Velike Gorice nosi -35 u Zagreb

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Gorice uvjerljivi protiv Dubrave kojoj su prekinuli niz od dvije pobjede.

Razigrana, raspoložena Gorica imala je čak šest dvoznamenkastih igrača u uvjerljivoj pobjedi 95:60 (20:5, 24:18, 30:21, 21:16) nad Dubravom.

U susretu između odlične Gorice danas i Dubrave, sve je bilo više-manje jasno nakon prvih deset minuta. Dubrava je u tom periodu ubacila svega pet poena, a primila 20. Nakon izjednačenja 2:2 na početku, košarkaši Gorice rade seriju 16:0 za vodstvo 18:2 nakon prvih šest minuta igre. Iduće tri minute zabiti nisu mogli niti jedni niti drugi, a na minutu do kraja perioda Ante Smolić konačno postiže koševe, točnije tricu za Dubravu za 18:5. Milija Miković postavio je konačnih 20:5 nakon prvih deset minuta. 

Košarkaši Gorice bili su bolji i u drugoj četvrtini, ali u tom je periodu i Dubrava pružala puno bolji otpor, što je bilo i očekivano nakon loše prve četvrtine, a istini na volju, gore od onog u prvoj četvrtini nisu mogli i da su htjeli. Gorica je na "veliki odmor" otišla s prednošću 44:23. 

Domaćini su u trećoj četvrtini odigrali najbolje napadački, ubacili su 30 poena u tom periodu, primili 21 i u posljednju četvrtinu ušli s okruglih 30 koševa razlike. Posljednja četvrtina nije donijela ništa novog, Gorica opet bolja i nisu dopustili Dubravi da ublaži poraz već su povisili prednost na plus 35. 

Od šest dvoznamenkastih kod Gorice, najviše su ubacili Mislav Brzoja i Ivan Majcunić. Brzoja je uz 16 poena imao 8 skokova i 5 asistencija, a Majcunić je uz 16 poena imao 4 asistencije te po 3 skoka i osvojene lopte. Kod Dubrave Hortman Christopher 14 poena, 4 skoka i čak 7 izgubljenih lopti te Tvrtko Ivan Majić 13 poena uz 4 skoka i 3 asista.