Hrvatska
Dubrava izborila majstoricu za ulazak uz HT Premijer ligu

Dubrava izborila majstoricu za ulazak uz HT Premijer ligu

O povratniku u elitni rang hrvatske košarke odlučivat će se u subotu u Zadru.

U sjajnoj atmosferi SD Dubrava pred više od 800 gledatelja košarkaši Dubrave slavili su protiv Sonik Puntamike 86-81 i tako izjednačili finalnu seriju doigravanja za HT Premijer ligu na 1-1. Odluka o novom članu elitnog razreda naše košarke pasti će u subotu kada se u Jazinama igra treći susret.

Zadrani su sjajno otvorili utakmicu i s 14-2 utišali domaće navijače. Odgovor Dubrave bio je brz jer je uslijedila serija 15-0. Razigrali su se Čubrić, Perić i Smolić, a 'Lavovi' su u 13. minuti nakon poena Karla Kosa i Stipe Čubrića stigli na plus devet (32-24). Tada uzvraća Sonik Puntamika koja preko Eddija Jurjević, Jure Perića te tricom Filipa Jošića radi preokret 33-32. Završnicu prvog dijela obilježio je Ante Smolić koji je ubacio tricu za prednost na poluvremenu 43-41.

Dubrava je u trećoj četvrtini imala pet razlike (57-52), ali je potpuno pala u završnici kada su gosti uz dvije trice Tea Petanija u posljednju četvrtinu ušli s plus šest (67-61). Pet uzastopnih poena Kristijana Šutala vratilo je Dubravaše u susret koji su napravili seriju 12-0 za 73-67. Proključala je SD Dubrava, a da u završnici nisu promašili šest slobodnih bacanja 'Žuti' bi susret mirnije priveli kraju. Važne poene ubacio je Dorian Jelenek za 80-76, a konačno su ubačena i slobodna bacanja (Perić) pa je slavlje moglo početi.

Čubrić je ubacio 21 poen uz sedam asistencija, Perić je dodao 18, Smolić 16, a Filip Šimović 11 uz sedam skokova. Kod Sonika je Dino Palčić ubacio 19 uz osam asistencija, Petani 17, a Jurjević 16 poena.

Odlučujući treći susret igra se u subotu u dvorani Jazine s početkom u 19 sati.