Hrvatska
Dubrava na Baldekinu preskočila Šibenku i uskočila u zonu doigravanja

Dubrava na Baldekinu preskočila Šibenku i uskočila u zonu doigravanja

Peta pobjeda u nizu!

U 29.kolu Favbet Premijer lige Dubrava je slavila u Šibeniku 68:62 i tako petom uzastopnom pobjedom napravila veliki korak prema doigravanju. Šibenčani su u prvom dijelu imali malu rezultatsku prednost, a nakon što je na odmoru bilo 33:30 vrlo važnom se pokazala treća četvrtina. Momčad Marijana Bagarića je sredinom te dionice napravila seriju 17:2 i povela 53:41. Uz raspoloženog Tonija Ročka pridodali su se Mateo Vidović te Andrija i Andrej Matić. Važnu tricu u završnici treće četvrtine ubacio je Karlo Vragović. Uspjeli su se domaćini vratiti u utakmicu jer su na četiri minute prije kraja stigli na minus 2 (62:64), a tada su uz odličnu obranu susret riješili poeni Ročka, Stellana Rajaofere i Vragovića.

”Naravno da smo sretni nakon pete uzastopne pobjede koja je stigla na Beldekinu gdje i momčadi bolje od nas imaju problema. Malo smo se mučili ali opet smo došli do dva nova boda i čestitao bih igračima na borbenosti od početka do kraja. Hvala i Šibenčanima na lijepom dočeku kakav je uvijek na Baldekinu”…kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić.

”Vrlo bitna utakmica i pobjeda za nas uz jedan dobar raspored koji imamo. Čestitao bih Šibenci na fer i korektnoj borbi u utakmici s puno grešaka što smo i znali s obzirom na ulog koji je imala ova utakmica. Mislim da smo iskoristili one stvari koje smo pripremali za ovu utakmicu i jednostavno kada smo okrenuli rezultat na našu stranu onda smo utakmicu i iskontrolirali do samog kraja. Čestitao bih svojoj momčadi na velikoj pobjedi”…naglasio je Karlo Vragović.

Ročak je utakmicu završio sa 17 poena i 10 skokova. Vragović je dodao 12, a Andrija Matić 11. Kod Šibenke u čiju se momčad vratio Pavao Paić izdvojio se Antonyo Foreman s 13 poena. Juraj Pleadin i Luka Skorić su ubacili po 12.

Dubrava će veliki pobjednički niz pokušati nastaviti idući petak kada će ugostiti Dubrovnik.

Standings provided by Sofascore