Hrvatska
Dubrava obranom slomila Šibenku

Dubrava obranom slomila Šibenku

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Malo poena, puno pogrešaka

U 9.kolu Favbet Premijer lige Dubrava je slavila protiv Šibenke 61:50 i tako prekinula niz od četiri uzastopna poraza. U susretu koji je obilovao pogreškama s obje strane Dubrava je boljom igrom u obrani uspjela dohvatiti važnu pobjedu. Početnih 6:2 Lavova brzo su Šibenčani okrenuli 12:6, a prvu četvrtinu dobili 20:13. Nastavak je za umorne goste ponudio začarani koš u Dubravi pa su u drugoj četvrtini gotovo devet minuta ostali bez koša što je Dubrava djelomično uspjela iskoristiti i otići na poluvrijeme s +3 (27:24). Treću četvrtinu Dubravaši otvaraju s 5:0, a nakon polaganja Filipa Kalajžića u 26.minuti stižu do +10 (40:30). Na sedam minuta prije kraja Stellan Rajaofera zabija tricu za najvećih +15 (50:35). Nadu Šibenčanima vraća serija 10:0, a nakon što je Kenan Karahodžić zabio tricu u posljednjoj sekundi napada za 53:45 psihološka prednost na strani domaćina bila je presudna za pobjedu nakon više od mjesec dana.

''Zaslužena pobjeda Dubrave koja je večeras bila spretnija i iskoristila neke naše pogreške koje su prije svega plod umora. Očekivao samo utakmicu na mali broj poena jer je i Dubrava u jednoj negativnoj seriji, a mi smo došli u situaciju ogromnog umora. Ovo je tek prva trećina sezona i sigurno će biti prostora za rekuperaciju. Žao mi je na kraju što smo Dubravi dali nekoliko lakih poena pa je i razlika nešto veća nego što je mogla biti, a to može biti presudno u konačnom plasmanu''..kazao je trener Šibenke Damir Milačić.

''Nadam se da će nam ova pobjeda napraviti neki pomak u glavi. Dosad smo imali nekoliko utakmica koje smo gubili u završnicama i sigurno je da ne smijemo ni malo poletiti već moramo uzeti u obzir da je Šibenka igrala tri utakmice u zadnjih pet dana i da su putovali 700 km da bi došli u Dubravu. Ja im čestitam na snazi koju su i večeras pokazali bez obzira na umor. Ova pobjeda nam je samo jedan korak, a trebati će nam još jedna, dvije utakmice da se pokaže da idemo naprijed. Karakter momčadi se pokazao jer nevjerojatno je da smo u dosadašnjem dijelu sezone primali gotovo 100 poena u utakmici večeras primili 50. Kada u napadu ne ide kako treba onda mora ostati rudarska obrana kao večeras''..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

''Ova pobjeda nam je trebala da izađemo iz rupe u koju smo ušli. U obrani smo bili pravi, a napad naravno može biti još bolji. Iskopali smo ovu pobjedu koja će nam puno značiti za samopouzdanje''..kazao je Toni Ročak koji je sa 16 poena i 12 skokova predvodio Dubravu. Karahodžić je dodao 15 uz 7 skokova, a Mateo Vidović 10. Kod Šibenke uvjerljivo prvo ime Luka Skorić s 18 poena, a poslije utakmice ja kazao ''Nije nas večeras išao šut. Dali smo svoj maksimum iako smo naravno mogli puno bolje. Imali smo puno grešaka koje su plod dekoncetracije. Čestitao bih Dubravi na pobjedi, a mi se okrećemo novim utakmicama''.

Standings provided by Sofascore