Hrvatska
VIDEO: Dubrava od ruba ponora dominantno do doigravanja. Pala je i Cibona

VIDEO: Dubrava od ruba ponora dominantno do doigravanja. Pala je i Cibona

Autor: Krešimir Galić Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Cibona je u vrlo teškoj situaciji

DUBRAVA SLAVILA POD ‘TORNJEM’, POBJEDA VRIJEDNA DOIGRAVANJA

 KK Cibona - KK Dubrava 79-94 (23-20, 26-29, 5-27, 25-18)


U prvoj utakmici posljednjeg 33.kola Favbet Premijer lige Dubrava je kao gost slavila kod Cibone 94:79 i tako osmom pobjedom u posljednjih devet utakmica dohvatila osmo mjesto i nastup u četvrtfinalu doigravanja gdje je očekuju utakmice protiv Zadra. Nakon izjednačenog prvog dijela (49:49) u kojem je većinom vodila Cibona susret je riješen u trećoj četvrtini koju je momčad Marijana Bagarića dobila 27:5. Po izlasku iz svlačionice seriju 11:0 pokrenuo je Stellan Rajaofera, nastavio Johnathan Hudson, a kada je Toni Ročak povezao dvije trice za 71:54 bilo je jasno da će Dubrava treću sezonu zaredom zaigrati u doigravanju i dohvatiti pobjedu protiv Cibone koju su čekali 8510 dana.

”Prvo poluvrijeme kao da smo bili impresionirani i nismo bili u dobrom ritmu. Tri iskusna igrača Cibone su nas kažnjavali, a ponajviše zahvaljujući šutevima Hudsona uspjeli smo izvući neriješen rezultat. U trećoj četvrtini smo odigrali vrhunsku obranu uz jedno veliko htijenje i želju čime smo uspjeli napraviti razliku koju smo do kraja održavali. Čestitam svojim igračima jer je malo tko vjerovao prije mjesec dana da će Dubrava završiti u doigravanju, a oni su svojim radom sve zaslužili i sami sebi podarili produžetak sezone. Drago mi je da će naši navijači u Dubravi imati priliku još barem jedanput pozdraviti ovu karakternu grupu momaka koji su napravili jedno malo čudo”…kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić nakon susreta.

Hudson je predvodio Dubravu s 22 poena. Ročak je dodao 21 uz 7 skokova, a nakon susreta je kazao ”Prvo poluvrijeme smo bili u njihovom ritmu i nismo mogli biti zadovoljni jer smo primili 49 poena. U svlačionici smo se trznuli i rekli da moramo igrati više timski i kada smo dignuli energiju i intenzitet onda smo došli u naš ritam koji nas je odveo do vrijedne pobjede”. Karlo Vragović i Andrej Matić su dodali po 14 poena.

”Znali smo što nas čeka, a to je jedna uigrana momčad koja igra jako dobro u posljednje vrijeme. Mi smo sa samo tri punoljetna igrača što je nesvakidašnje ipak došli s idejom da pokušamo pobijediti. To je išlo prilično dobro prvo poluvrijeme, a kasnije je uslijedio umor ključnih igrača čime nismo imali više energije da pariramo Dubravi kojoj čestitam na ulasku u play off i zasluženoj pobjedi”…kazao je trener Cibone Dino Repeša čiju momčad u četvrtfinalu doigravanja očekuju dvoboji sa Zabokom.

Kod Cibone Ivan Perasović je ubacio 23 poena uz 8 skokova, a Borna Katanović 15.


Standings provided by Sofascore