Europa i Svijet
Hrvatska
Dubrava opet pala u završnici. Šarin: Jedino čime  nisam zadovoljan je rezultat

Dubrava opet pala u završnici. Šarin: Jedino čime nisam zadovoljan je rezultat

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Alpe Adria Cup

U 4.kolu skupine B Alpe Adria Cupa Dubrava je doživjela domaći poraz od Redstone Olomouca, momčadi iz Češke koja je bodove iz Dubrave odnijela gotovo na identičan način kao i Kolin prije tri tjedna. Bilo je 91:88 u utakmici gdje je Dubrava na krilima Kenana Karahodžića i Karla Vragovića dobila prvo poluvrijeme 50:41, a posljednji puta vodila tri minute prije kraja kada je Vragović zabio za 78:77. U završnici su presudile trice Amina Adamua i Markusa Shawera. Posljednju je Shawer ubacio za +4 (87:83), a nadu je vratio fantastični Karahodžić koji je svojom šestom tricom smanjio na 87:86. Nakon pogođenih bacanja Rogera Hemphilla pokušao je Karahodžić iz teške situacije izboriti produžetak.

”Jedino čime večeras nisam zadovoljan je rezultat. Na kraju nas rezultat nije nagradio za borbenost i igru koja je večeras bila puno bolja. Lopta nam je išla brzo, dolazili smo do dobrih situacija i imali smo napokon jednu dobru šutersku večer. Na kraju je njihovih šest stranaca pogodilo teške šuteve i njih je nagradilo. Zašto nas nije nagradilo, vrlo vjerojatno jer nismo zaslužili do sada, ali ako nastavimo ovako u ovom stilu i budemo se borili za svaku loptu onda će pobjede doći. Puno nam je nedostajao Ročak, posebno u skoku. Opet smo imali lošu treću četvrtinu (22:12) što je vjerojatno mentalni problem jer smo u četvrtoj četvrtini opet bili jako dobri”…kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Jedna jako dobra utakmica u kojoj su čvrsti domaćini bili dobri prvo poluvrijeme, a ja moram pohvaliti svoju momčad kojoj nije bilo lako dostići prednost Dubrave jer smo morali smo ići posjed po posjed. Uspjeli smo na kraju ostati koncentrirani i stigli do važne pobjede”..kazao je trener Olomouca Andrew Hipsher.

”Mislim da smo u ovoj utakmici pokazali da smo dosta napredovali u energetskom smislu. Opet smo imali lošiju treću četvrtinu, a na kraju utakmica je bila na jednu loptu. Moramo popraviti koncentraciju u toj trećoj četvrtini ali to nije jednostavno s obzirom da veliki broj igrača nema iskustva igranja ovakvih utakmica. Večeras me išlo u napadu, momci su me tražili i ovo je i njihova večer, a ne samo moja. Na kraju ostaje žal što nismo pobijedili ali vjerujemo da u nedjelju protiv Šibenke možemo prekinuti ovaj negativni niz”…kazao je Karahodžić koji je ubacio 32 poena (trice 6/10, 8sk, 5as). Vragović je dodao 16 uz 7 asistencija, a Ivan Jurić i Filip Kalajžić po 8. Kod gostiju Ramone Bailey je ubacio 18, a Adamu i Shawer po 17.

Dubrava će prvu pobjedu u Alpe Adria Cupu tražiti iduće srijede kada u Dubravu stiže Vienna, a već u nedjelju od 20 sati gost je Šibenka u 9.kolu Favbet Premijer lige.