Hrvatska
Dubrava prekinula niz Optike Sokol Stenjevec, Joso Škara MVP mjeseca

Dubrava prekinula niz Optike Sokol Stenjevec, Joso Škara MVP mjeseca

CroHoops amaterska košarkaška liga

Vikend u Crohoops amaterskoj košarkaškoj ligi obilovao je iznenađenjima! Najveće iznenađenje u Division I priredila je Dubrava Yellow Hill uvjerljivom ranojutarnjom pobjedom nad vodećom Optikom Sokol Stenjevec, koja je u lovu na all-time rekord lige u planu imala upisati četrnaestu pobjedu u nizu! Bijeg iz same zone ispadanja iz Division I nastavili su tijekom prijelaznog roka pojačani sastavi Savica City, Hrelić Disneyland i AKK Trešnjevka.

Uzbuđenja nije falilo niti u Division II! Zanimljivo kolo najavili su Microclima Legionari ranojutarnjom pobjedom nad drugoplasiranim sastavom HAKK Mladost. Slobosonicsi su (u dresovima identičnim onim nekadašnjih nezaboravnih Seattle Supersonicsa!) vodećim Antitalentima prijetili do zadnjeg napada, a ozljedama hendikepirani Eurostep Playazi do vrijedne su pobjede došli tek nakon uzbudljivog produžetka sa rutinerima Barić & Sonsa.

Najnovija vijest iz lige čiji nikad uzbudljiviji All-Star susret u formi Division I vs. Division II predstoji 15.2.2019. (na rasporedu od 21.30h u Boćarskom domu) jest da je za najboljeg igrača mjeseca siječnja 2019. proglašen svestrani branič Građevinskog fakulteta - Joso Škara!

 

CroHoops Division I - rezultati 15. kola

Optika Sokol Stenjevec vs. Dubrava Yellow Hill 80:90
 
Karakteristično energetski nabijena Dubrava Yellow Hill predvođena MVP kandidatom, ljevorukim krilom Tomislavom Kovačevićem (27p, 16s, 4a, 3u.l.) ostvarila je još jednu u cijelom nizu ovosezonskih čudesnih pobjeda – ovaj put u ranojutarnjem je terminu stradala vodeća Optika Sokol Stenjevec, koja je na agendi, u lovu na all-time rekord CroHoops lige, imala čak četrnaestu pobjedu u nizu! Kovačeviću su u redovima Dubrave sjajnu podršku pružili šuterski raspoloženi Frano Bilandžija i Vjeko Starjački, svaki ubacivši po 20 poena. Kod Stenjevčana, koji su u ovom susretu nastupili bez Matije Markočića, najefikasniji Franko Dugandžić sa 18 poena, uz 12 skokova i 9 asista.

Savica City vs. Jankomir Transformers 123:103
 
El clasico dvostrukih aktualnih prvaka Jankomir Transformersa te trostrukih prvaka Savica City prema svim je očekivanjima na parket Boćarskog doma donio fantastičnu košarku, u dinamičnom ogledu najvećih CroHoops rivala. Ovaj put uspješnijima su bili trostruki prvaci za koje je tercet krilnih igrača AntunovićIvankovićGrabarić ubacio čak 74 poena uz 22 skoka a prošlosezonski MVP Branimir Devčić ostvario triple-double učinak ubacivši 20 poena, uz čak 11 skokova i 14 asistencija! Ipak, vrijedi istaknuti da je napadima Savice, koja je na misiji bijega iz zone ispadanja Division I ostvarila treću ovosezonsku pobjedu, ovaj put ‘dirigirao’ iskusni play Hrvoje ‘Pepsi’ Božić (5p, 8s, 9a). Za Transformerse, koji su trećim uzastopnim porazom zaključili prvi nepobjedonosni mjesec od svog dolaska na sam tron lige 2017. standardno najefikasnijima bili su play Ivan Pavković (31p, 8s, 9a) te krilo Ivan Gogić (27p, 14s) a po četiri trice svaki (ukupno osam) pogodili su šuterski raspoloženi rutineri Luka Bekavac i Hrvoje Lešić.

Bosco vs. Invicta 104:97
 
Jedno od glavnih iznenađenja 15. kola Division I priredio je sastav Bosca, koji je, nastupivši u punom sastavu, te iskoristivši sjajan šuterski dan playa Brune Banića i braniča/krila Mislava Janovića, pobjedom prekinuo siječanjsku letargiju te nanio raritetni poraz jednoj od elitnih ekipa lige – Invicti! Kod Invicte najefikasniji Rookie of the Year kandidat Filip Rožman koji je u 26 poena ugradio čak 6 trica a svestrani Franjo Grbešić dodao je 22 poena.

AKK Trešnjevka vs. Kušlanova 98:85
 
AKK Trešnjevka predvođena kapetanom Tomislavom Šiptarom (33p, 8s, 8a) i ‘nebeskim skakačem’ K/C Marojem Perovićem (29p, 18s) novom je pobjedom nastavila pobjednički niz u kampanji borbe za ostanak u Division I. Trešnjevka je znalački iskoristila dužinu klupe te zadržavanjem visoke energetske razine tijekom cijelog susreta nadmašila iskusnu petorku Kušlanove koje je ukupno ubacila čak 18 trica! Kušlanovu je ovaj put predvodio kapetan Robert Lučić ubacivši season-high 28 poena a svestrani Hrvoje Held ugradio je čak šest trica u ukupno 22 poena!

Stožer XII vs. Hrelić Disneyland 102:109
 
Preokretima prepun te do samog kraja neizvjestan dvoboj dvije ekipe koje su uključene u borbu za ostanak u Divison I odlučivale su nijanse tijekom clutch timea. Petorica su igrača Disneylanda postigla 11 i više poena, najviše Dario Cesar koji je u 25 poena ugradio pet trica a poseban obol na defanzivnom kraju terena dao je iskusni Ante Matijević. U redovima Stožera XII i ovaj put najefikasniji povratnik u ligu, nezaustavljivi branič/krilo Filip Tušek sa 35 poena!

Građevinski fakultet vs. Rude Boys 99:76
 
Nakon prvog poluvremena susreta mladih ali izuzetno iskusnih i vještih sastava Građevinskog fakulteta i Rude Boysa, te 48:44 na semaforu u korist ‘Građevinara’, činilo se da ćemo do samog kraja svjedočiti neizvjesnom susretu. Ipak, Građevina već od samog početka nastavka nameće još brži ritam agresivnom obranom po cijelom terenu te na krilima još jedne impresivne partije virtuoza Jose Škare (28p, 9s, 7a, 4u.l.) i neumoljivog tricaša Luke Žilića (22p, 9s, 6a) dolazi do već osme pobjede u nizu! U redovima Rude Boys još jedan u nizu impresivnih nastupa ostvario je Rookie of the Year kandidat Mislav Maznik (29p, 13s) a kapetan Luka Tomić dodao je 14 poena uz čak 10 skokova!

CroHoops Division I - najbolja petorka 15. kola
Bruno Banić, Bosco (2)
Tomislav Šiptar, AKK Trešnjevka (1)
Joso Škara, Građevinski fakultet (3)
Tomislav Kovačević, Dubrava Yellow Hill (5)
Branimir Devčić, Savica City (5)
 – u zagradi je broj izbora u najbolju petorku kola

CroHoops Division II - rezultati 14. kola
 HAKK Mladost vs. Microclima Legionari 40:65
 SKK Šibenik vs. Uncle Drew’s Young Bloods 83:54
 Eurostep Playaz vs. Barić & Sons 74:65 (OT)
 Buzin 22s vs. Downtown Assassins 52:64
 Slobosonics vs. Antitalenti 61:64
 La Perla vs. OTH Ravens 63:67

CroHoops Division II - najbolja petorka 14. kola
Nikola Pulić, SKK Šibenik (3)
Marko Marjančević, Microclima Legionari (2)
Ivan Markusi, Antitalenti (2)
Josip Križanović, OTH Ravens (7)
Filip Dolenčić, Downtown Assassins (1)
 – u zagradi je broj izbora u najbolju petorku kola

Više detalja o atraktivnom i dinamičnom natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici lige -www.crohoops.com