Hrvatska
Dubrava preko DepoLink Škrljeva krenula prema gore

Dubrava preko DepoLink Škrljeva krenula prema gore

FAVBET Premijer liga

U 13. kolu Favbet Premijer lige Dubrava je na svom parketu slavila protiv DepoLink Škrljeva 92:82. Domaćini su od samog početka bili u prednosti, a nakon pet uzastopnih poena mladog Ivana Jurića te polaganja Stellana Rajaofere bilo je 22:9.

Sredinom druge četvrtine Karlo Vragović odvodi Lavove na +14 (35:21), a goste iznad vode drži Viktor Šarić. Nakon +10 (45:35) na poluvremenu u trećoj četvrtini gledamo sjajne minute Filipa Paponje kojeg prate Toni Ročak, Vragović, Jurić i Rajaofera za +19 (67:48).

Početkom posljednje četvrtine upravo tricom Paponje bilo je i najvećih +21 (74:53). Tada na scenu stupa Karlo Uljarević koji zabija pet uzastopnih trica s kojima gosti dolaze na minus 10 (82:72), a nešto kasnije i na minus 8 (88:80).

”Zaslužena pobjeda Dubrave koja je igrala dobru obranu i producirala da izgubimo dvadesetak lopti. Teško nam je u ovom trenutku parirati ekipi koja je do nas na tablici ali moram odati priznanje mojoj ekipi koja se nije predavala do samog kraja. U narednom periodu moramo nešto napraviti unutar momčadi jer ovo nije dovoljno” kazao je trener DepoLink Škrljeva Edi Dželalija.

”Mislim da smo bili bolji cijelu utakmicu, a u završnici smo padom koncentracije dopustili Škrljevu da posljednju četvrtinu zabiju 29 poena što je nedopustivo. Utakmica nije dolazila u pitanje, ali je nepotrebno završila manjom razlikom. Moramo biti zadovoljni pobjedom i sada se okrećemo gostovanju u Zaboku gdje želimo pokazati nastavak rasta naše forme” kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.


”Energetski smo dali sve od sebe i na kraju platili danak neiskustvu jer opet nismo prelomili utakmicu ali smo je zasluženo pobijedili.” naglasio je Paponja koji je s 19 poena i 4 asistencije predvodio Dubravu. Vragović je dodao 17, Filip Kalajžić 12, a Jurić 9 poena.

”Čestitam Dubravi na pobjedi. Opet smo imali lošiji ulazak u utakmicu i imamo puno naših problema. Moramo nastaviti raditi i vjerujem da će u Novoj godini biti puno bolje” dodao je Uljarević koji je s 22 poena predvodio DepoLink Škrljevo. Vigo Bart je dodao 14.

Puno razloga za veselje u Dubravi u poluvremenu utakmice imala je sretna Antonija koja je pogodila koš s centra i osvojila vrijedan poklon bon Croatia osiguranja u iznosu od 1000 eura.

Tekst: Krešimir Galić/KK Dubrava