Hrvatska
FOTO: Dubrava prizemnila Alkara

FOTO: Dubrava prizemnila Alkara

Autor: Ferata.hr

Dubravaši bolji u završnici.

Alkar je poražen od Dubrave, ali s obzirom na razvoj situacije i raspoloženost Neala, definitivno može žaliti za propuštenim. Domaćin je jednostavno uzeo ponuđeno, piše portal Ferata.hr.

Dubrava Furnir – Alkar 88:81 (21:16, 21:24, 22:23, 24:18)

Zagreb – SD Dubrava
Suci: Tomislav Hordov, Martin Vulić, Marko Stanković

Dubrava Furnir: Proleta, Šarac (15), Cvitanović, Gulam (2), Vujić (16), Perić (10), Kos, Hortman (3), Majić (15), Smolić (16), Šutalo (9), Šimović (2).

Alkar: Brocić, B. Jurela, Neal (31), I. Jurela, Kučan (2), Marić (19), Tomašević, Vučić (9), Wembi (7), Jukić, Jacović (13).

Sredinom prve četvrtine Alkar se odvojio na plus pet, koliko je bilo u nekoliko navrata u tom periodu, posljednji put pri rezultatu 11:16, nakon čega domaćini serijom 10-0 preokreću i na prvi mini predah odlaze s prednošću od pet koševa.

Imala je Dubrava i plus osam u 17. minuti, ali tricama Jacovića i Neala, koji je briljirao u prvih 20 minuta s ubačenih 19 koševa, sinjska je momčad uhvatila priključak i na odmor otišla s minusom od dva koša.

Baš kao i u prvoj četvrtini Alkar je stigao do novih plus pet, nakon čega Dubrava ponovno odgovara serijom od 10-0, da bi se potom jednako brzo Milačićeva momčad vratila u egal i uoči posljednje četvrtine bila u minusu tek jedan koš.

Slično se igralo i kroz posljednji period, obje momčadi imale svojih svijetlih i manje svijetlih trenutaka, a vrijedi spomenuti plus četiri Alkara u 36. minuti, nakon čega su kola krenula nizbrdo. Minutu prije kraja nakon osvojene lopte Smolić je zakucao za plus šest Dubrave, nakon čega povratka za Alkar više nije bilo.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.