Europa i Svijet
Hrvatska
Dubrava protiv čeških Amerikanaca traži izlazak iz krize

Dubrava protiv čeških Amerikanaca traži izlazak iz krize

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Alpe Adria Cup

Pred košarkašima Dubrave je susret 4.kola Alpe Adria Cupa. U srijedu od 19.30 u Dubravu stiže češka momčad BK Redstone Olomoucko koja je u prva tri susreta upisala dvije pobjede i jedan poraz. Dubravaši koji na pobjedu čekaju punih mjesec dana će i u ovome susretu zaigrati bez Filipa Paponje, a na ozljedu zgloba poslije susreta s Dinamom požalio se i Toni Ročak.

 ”Nećemo s Tonijem riskirati da ga ne izgubimo na neko duže vrijeme. Iznimno nam je bitno da bude spreman za nedjelju kada nam u goste stiže Šibenka. Nalazimo se u jednoj teškoj situaciji, ali jedini izlaz je rad i vjera da možemo odigrati bolje nego što je bilo protiv Dinama, a onda ni pobjeda neće biti daleko. Neophodna nam je ta jedna pobjeda koja bi nam dala vjetar u leđa da pored problema s izgubljenim loptama i ozljedama možemo biti konkurentni, a onda i očekivati bolje rezultate. Olomoucko je momčad složena od velikog broja stranih igrača i do sada im je bolje išlo u Alpe Adria Cupu nego u njihovom prvenstvu. Imaju taj američki štih s trenerom i nekolicinom igrača iz SAD-a. Još jedna utakmica u kojoj možemo pokazati više nego što smo pokazivali u prethodnim susretima pa ćemo vidjeti za što će biti dovoljno”, kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

Dubrava u prva tri kola Alpe Adria Cupa nije uspjela upisati pobjedu, a još se mnogi sjećaju susreta prije dva tjedna kada je ispušteno +26 protiv češkog Kolina.