Hrvatska
Dubrava se budi, Furnir slavio i protiv Bosca, Tomas najavio: Tko to ne bude pratio morat će otići

Dubrava se budi, Furnir slavio i protiv Bosca, Tomas najavio: Tko to ne bude pratio morat će otići

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir/Grgo Leko

Nakon Cedevite Junior pao je i Bosco

Furnir je nakon Cedevite Junior slavio i protiv Bosca u Dubravi 95:82 te stigao do četvrte pobjede. Gosti su samo na startu tricom Marka Juriča poveli, a Furnir je u nastavku imao rezultatsku prednost, a otpor Bosca je slomio u završnici treće i početkom četvrte četvrtine kada su Matej Bošnjak i Filip Bjelanović odveli domaćine na +15 (82:67). Bosco se u nekoliko navrata rezultatski vraćao, ali je Furnir večeras pogodio 13 trica (Karahodžić 4/5), a Taveion Hollingswort je uz 26 poena imao 15 skokova i 5 asista. Kenan Karahodžić je dodao 18, Emil Savić 14, a Bošnjak 12. Kod Bosca koji je igrao bez Ante Krapića ponajbolji je bio Marko Jurič (16), a Luka Babić i Andrej Matić su dodali po 15.

''Čestitke Boscu koji je svaki puta kada smo mi napravili seriju 8:0 oni su se uspjeli vratiti i nisu odustajali. Čestitke i našoj momčadi što smo imali koncentraciju do kraja i ispunili dogovor iz svlačionice.'' - kazao je Emil Savić, krilo Furnira.

''Imali smo nekoliko trenutaka u utakmici kada smo imali šansu da povedemo, ali večeras nismo bili napadački na nivou. Imali smo slab šut za tricu i to je jedan od razloga poraza'' . prokomentirao je susret Luka Babić, krilo Bosca.

''Tri ili četiri puta tijekom utakmice smo odlazili na desetak razlike, ali svojim greškama gdje su se oni iz Back Doora svaki puta vraćali u susret. Bosco taj dio jako dobro radi i na to smo upozoravali. Igrali smo puno bolje nego što rezultat pokazuje, ali na kraju izgleda lagano, ali tako nije bilo. Mogu čestitati Boscu i svojim igračima na korektnoj utakmici'' - rekao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

''Čestitke Furniru na zasluženoj pobjedi. Od početka su diktirali rezultat i vodili tokom cijele utakmice. Nemam što u ovom trenutku svojim igračima za prigovoriti. Očito imamo manjak kvalitete. Ja se sigurno neću predati i od idućeg tjedna ću neke stvari postaviti malo drugačije i tko to neće moći pratiti će otići'' - izjavio je Ivan Tomas,  trener Bosca. 

Foto: KK Furnir
Tekst: Krešimir Galić