Hrvatska
Dubrava superiorno izborila završnicu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Dubrava superiorno izborila završnicu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Bosco nije pružio nikakav otpor

Nije bilo neizvjesnosti u susretu Bosca i Dubrave u osmini finala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića. Dubravaši su slavili 90:48 u utakmici gdje su s dvije velike serije otišli na nedostižnu prednost. Prva je bila u prvih šest minuta druge četvrtine kada Bosco nije zabio niti jedan koš, a Lavovi su pri tome kreirali seriju 15:0. Na poluvremenu je bilo 44:24, a identičnu seriju 15:2 smo vidjeli i na startu treće četvrtine.

Odlično je svoje minute iskoristio Ivan Jurić (17p, 11sk), a pratili su ga Mihael Kos (15p, 10sk) i Stellan Rajaofera (14p). Kod Bosca koji je zaigrao bez Ante Krapića i Nikole Ivankovića izdvojio se Borna Katanović s 12 poena.

”Možda smo malo slabije ušli u utakmicu, a onda smo od druge četvrtine podignuli energiju na što Bosco nije imao pravi odgovor. Idemo se malo odmoriti i već sutra u Zadru pružiti što bolju igru”, kazao je Ivan Jurić, a trener Dubrave Jeronimo Šarin je dodao:

 ”Prije svega čestitam Boscu na korektnoj igri, njihovim igračima i trenerima kojima nije lako. Ušli smo loše u utakmicu, vjerojatno malo i opuštenije, a mi jednostavno nemamo pravo na takav pristup. Onoga trenutka kada smo počeli igrati na jedini način na koji možemo a to je agresivno i brzo onda je utakmica otišla na našu stranu. Okrećemo se Zadru sutra gdje imamo samo jedan cilj, a to je da se dižemo iz utakmice u utakmicu i greške koje radimo pokušavamo smanjiti na minimum”.

Dubrava već u četvrtak gostuje u Zadru u 11.kolu FAVBET Premijer lige.