Hrvatska
Dubrava teže od očekivanog slavila protiv Bosca: Zadovoljit ćemo se pobjedom i okrenuti novim susretima

Dubrava teže od očekivanog slavila protiv Bosca: Zadovoljit ćemo se pobjedom i okrenuti novim susretima

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

FAVBET Premijer liga

Dubrava je teže od očekivanog slavila protiv Bosca 78:65 u 15.kolu Favbet Premijer lige. Iako je imala +11 (24:13) početkom druge četvrtine Dubrava u nastavku nije uspjela prelomiti utakmicu do posljednje tri minute kada je Mateo Vidović ubacio dvije trice, a Toni Ročak dvicu za +10 (72:62). Bosco je u prvom poluvremenu živio uz tri trice Ante Krapića i 10 poena mladog Marata Kosa koji je susret završio a 17 poena (šut 7/9). Imao je sastav Ante Samca i 7 poena prednosti (45:38) sredinom treće četvrtine da bi Karlo Vragović sa šest uzastopnih poena vratio domaćine u susret.

Dubrava je promašila devet slobodnih bacanja, a trener Jeronimo Šarin je nakon susreta naglasio ''Nismo večeras bili dobri i vjerojatno smo nakon ove serije pobjeda unaprijed upisali dva boda. Bosco nam je napravio dosta problema i one stvari koje smo danas pogrešno radili jednostavno nam se ne smiju događati. Možda je i dobro da se jedna ovakva utakmica dogodi i da nas malo spusti na zemlju nakon nekoliko dobrih utakmica. Čestitam Boscu na borbi i želim im uspjeh u nastavku sezone''.


''Moram biti zadovoljan ovoga puta jer smo odigrali jednu zahtjevnu i tvrdu utakmicu i do samog kraja bili u utakmici protiv Dubrave koja je fizički jaka momčad s puno trčanja. Uspjeli smo držati intenzitet igre i na kraju nam je ponestalo snage što je Dubrava iskoristila''…kazao je trener Bosca Ante Samac.

Ročak je s 18 poena i 12 skokova predvodio Dubravu. Karlo Vragović (6as) je dodao 15, a Vidović 12. Kod Bosca Krapić je ubacio 20, a Marat Kos 17 poena ''Pokazali smo da možemo i da nam je stalo da se borimo do kraja. Hvala mojim suigračima na jednoj velikoj borbi i samo trebamo nastaviti ovako dalje raditi''..naglasio je Kos.

''Mi ćemo se iz ove utakmice zadovoljiti pobjedom i okrenuti novim susretima. Znali smo da neće biti lako jer Bosco ima niz mladih i talentiranih igrača uz iskustvo Krapića i mislim da smo malo prekasno prebacili u višu brzinu i riješili susret''..naglasio je kapetan Dubrave Mateo Vidović. 

Standings provided by Sofascore