Hrvatska
Dubrava u Sinju gađala 'u sridu'  i pokucala na vrata doigravanja

Dubrava u Sinju gađala 'u sridu' i pokucala na vrata doigravanja

Autor: KK Alkar Photo: AB Foto digital

Treća pobjeda u nizu


KK ALKAR – KK DUBRAVA 81:89 (16:26, 23:27, 23:17, 19:19)

Nepisano pravilo unatrag nekoliko sezona da u utakmicama Alkara i Dubrave obično dobiva gost, nastavila se i ovog puta. Domaća pobjeda Alkara iz drugog kruga bila je samo iznimka, zbog koje Sinjani i dalje imaju bolji međusobni omjer. Dubrava je inače kontrolirala utakmicu od početka do kraja i, uz manje amplitude, na koncu odnijela pobjedu 81:89. Alkar nije bio na razini prethodnih utakmica, pogotovo kada je u pitanju defanzivni dio i energija.

Od starta gosti su bili zamjetno mirnija momčad na oba kraja terena. Djelovali su puno razigranije i rasterećenije od nervoznog Alkara. To se brzo osjetilo na semaforu. Serijom 8:0 koju zaključuje Vidović, Dubrava u 5. minuti odlazi na +6 i prisiljava trenera Milačića na prvu minutu odmora. Nije ona pomogla puno Sinjanima jer, nakon trojke Andeja Matića, gosti u 8. minuti prvi put odlaze na dvocifrenu prednost (11:21). Isti razmak ostao je i na kraju prve dionice (16:26), premda su gosti mogli uvjerljivije voditi da nisu promašili 5 slobodnjaka.

Ni u drugom periodu se nije promijenio odnos snaga na terenu. Dubrava odmah radi seriju 7:0 koju sjajnom trojkom zaključuje Vragović pa u 22. minuti na semaforu svijetli velikih 17 poena prednosti (16:33) za goste. Minutu poslije razlika se, nakon Vidovićevog ubačaja, popela i na +19. Alkar je nakon toga ipak počeo igrati s više energije, prije svega zahvaljujući hitrom Brociću.

Nakon trojke Andersona za 32:39 u 16. minuti, gostujući trener Bagarić zove minutu odmora. Ona, za razliku od ranije rečene sinjske, daje ploda. Andrej Matić, pa Karahodžić u dva navrata, i Hudson, pogađaju trojke i Dubrava ponovo odlazi na sigurnu distancu. Gosti zaključuju poluvrijeme sa viškom od 14 poena na svojoj strani, uz 8 pogođenih trojki.

Iako su početkom treće četvrtine Dubravaši dohvatili 16 razlike, Alkar je znatno agresivnijim pristupom počeo smanjivati razliku. Ona je, nakon ubačaja Gurleya, pala na samo 5 poena u 27. minuti. (58:63). No potom bitnu trojku ponovo ubacuje Karahodžić pa je distanca na kraju treće dionice iznosila 8 poena (62:70).

Alkar završnu dionicu otvara serijom 5:0 i primiče se na samo 3 poena zaostatka. Razlika je mogla biti i manja da je Marčinković pogodio slobodno bacanje. Ipak, u tom za njih kriznom momentu, gosti ostaju čvrsti. Andrija Matić uzima bitan skok u napadu, a iskusni Vragović još jednom trojkom vraća svojoj momčadi mir. Točno ono čega domaći nisu imali čitavu utakmicu. Potvrdilo se to i u narednim minutama jer kada je bilo najpotrebnije Alkar olako gubi nekoliko lopti, što igrači Dubrave spremno dočekuju i atraktivnim košem Ročaka u 35. minutu ponovo odlaze na dvoznamenkastu prednost (69:80). Na malo manje od dvije minute prije kraja, Vidović ubacuje trojku za 73:85 i činilo se rješava pitanje pobjednika.

No, domaći se odbijaju predati. Marčinković sa dvije trojke smanjuje na – 6, a da je isti igrač ubacio novi dalekometni ubačaj 35 sekundi prije kraja, tko zna kakav bi rasplet bio na kraju. Lopta ne prolazi kroz obruč, a Hudson na drugoj strani polaganjem konačno potvrđuje potpuno zasluženu pobjedu gostiju sa istoka Zagreba.

Prvo ime u ujednačenom sastavu Dubrave bio je Ročak sa 14 poena i 10 skokova. Isti broj poena ubacio je i kapetan Vidović.

Kod Alkara najbolju utakmicu od dolaska pružio je Gurley, autor 16 poena, dva više od Marčinkovića i Andersona.

Standings provided by Sofascore