Europa i Svijet
Hrvatska
Dubrava u srijedu igra u 776 km udaljenoj Gorniczi: Mladost vs pet stranaca

Dubrava u srijedu igra u 776 km udaljenoj Gorniczi: Mladost vs pet stranaca

Alpe Aadria Cup

Nakon poraza u Splitu pred košarkašima Furnira je novi tjedan u kojem slijede dva susreta u četiri dana. Lavovi u utorak putuju u Poljsku, u 776 kilometara udaljenu Gorniczu gdje ih u srijedu od 18 sati očekuje domaća MKS Dabrowa u 2.kolu skupine A Alpe Adria Cupa, a već u nedjelju u Dubravu (18.00) stiže Alkar iz Sinja u 4.kolu HT Premijer lige

”Iza nas su dvije teške utakmice protiv suparnika koji imaju snagu kao i Dabrowa Gornitza. Želja nam je napraviti još jedan iskorak i to sve ide prema boljem, a možda ne onom brzinom kojom smo htjeli. Mlada smo momčad i te oscilacije su očekivane. Idemo u Poljsku što skuplje prodati svoju kožu i ukoliko se ukaže prilika i iznenaditi domaćina koji ima pet stranaca, a od toga tri Amerikanca. Tu su i njihovi domaći igrači koji imaju veliko iskustvo i to je definitivno posložena momčad koja se još uigrava na početku sezone. Imaju odličnog šutera Trevon Bluiett koji je igrao i u Turskoj. On je njihov prvi scorer i tu nas čeka najveći posao kako njega zaustaviti. Ovo je daleko putovanje i iz toga razloga nas čeka težak tjedan koji zaključujemo u nedjelju kada nam dolazi Alkar”, kaže trener Jeronimo Šarin.

Svoje minute sve bolje koristi mladi 19-godišnji Filip Kalajžić

”U prvoj utakmici protiv Pardubica smo stekli određeno iskustvo i vidjeli kako se igra na jednom većem nivou. Definitivno trebamo imati bolji ulazak u utakmicu ako želimo razmišljati o jednom dobrom rezultatu. Za nas mlade igrače koji smo izašli iz juniorske košarke ovo je jedno veliko iskustvo igrajući utakmice svaka tri dana. Idemo hrabro odigrati u Poljskoj i onda se što bolje odmoriti i pripremiti za Alkar”.

Prijenos utakmice Dabrowa Gornicza – Furnir možete gledati ovdje