Hrvatska
Dubrava u zadnjoj četvrtini ispustila +9, Dubelj spasio Dubrovnik

Dubrava u zadnjoj četvrtini ispustila +9, Dubelj spasio Dubrovnik

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dubrovnik

FAVBET Premijer liga

Dubrovnik je i drugi puta ove sezone slavio protiv Dubrave. Na svom parketu bez Filipa Vujičića domaćini su slavili 78:72 u utakmici gdje je Dubrava vodila trideset i pet minuta, a onda posustala u završnici koju je obilježio Petar Dubelj koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 21 od 33 poena domaćina za preokret i novu pobjedu. Dubrava je imala najbolji ulazak u utakmicu ove sezone (18:2), ali domaćini su sredinom druge četvrtine došli na minus 5 (25:20) da bi na odmor sastav Jeronima Šarina otišao s +12 (34:22) nakon što su trice povezali Vragović i Kuzmanović, a sve zaključio Kalajžić.

Imala je Dubrava u trećoj četvrtini i 13 razlike, a devet minuta prije kraja +9 (57:48). Tada slijedi serija domaćina 15:2 u kojoj je Dubelj povezao 11 poena (dvije trice) i Dubrovnik je poveo 63:59. I pored toga Dubrava je imala svoje šanse u završnici jer je nakon trice Kuzmanovića bilo 70:70. U posljednjih četrdeset sekundi Dubelj je ubacio petu tricu na utakmici i pogodio tri od četiri bacanja.

”Čestitke Dubrovniku na pobjedi. Oni su jednostavno bili čvršći od nas, a mi iako smo vodili gotovo cijelu utakmicu nismo se prilagodili kriteriju i načinu kako oni igraju s puno kontakta. Ova utakmica je prošla pored nas i naši mladi igrali jednostavno ne mogu istrpiti takvu agresivnost. Još jedna škola za nas iz koje moramo izvući pouke”..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

"Ovo što su moji igrači izvukli je nevjerojatno. Čestitam im. Mi nismo igrali na treningu pet na pet dva tjedna, prate nas problemi. Bili smo ukočeni, jako nam je nedostajao Filip Vujičić, ali opet su momci pokazali pobjednički karakter, vratili su se iz velikog minusa, odigrali sjajnu zadnju četvrtinu. Dubravi čestitam na fer borbi, a mojim igračima kapa do poda"istaknuo je trener Dubrovnika Ivan Perinčić

Dubelj je utakmicu završio s 34 poena i 7 skokova. Ivan Vodopija je dodao 12, a Dragan Džajić 10. Kod Dubrave Mateo Vidović je ubacio 14, a Kenan Karahodžić i Karlo Vragović po 12.

Standings provided by Sofascore