Hrvatska
Dubrava želi polufinale Kupa Krešimir Ćosić, četvrto  u povijesti

Dubrava želi polufinale Kupa Krešimir Ćosić, četvrto u povijesti

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Bliži se utorak

Drugu godinu zaredom Dubrava će zaigrati na završnom Final Eight turniru SuperSport Kupa ''Krešimir Ćosić'' čiji je domaćin Split od 13. – 17.veljače. Prošle godine u Zagrebu je Lavove na putu do polufinala zaustavila Šibenka, a ove godine ih u utorak (17.00) čeka prvoligaš Vrijednosnice Osijek.

 ''Samo na papiru izgleda da su Vrijednosnice Osijek možda i najlakši suparnik jer i oni i Kvarner 2010 koji se nalazi na završnici imaju momčad koja bi bez problema mogla ove sezone igrati u Favbet Premijer ligi, a njihovi rosteri govore da im je ove sezone primarni cilj ulazak u Premijer ligu. Znamo da su Osječani izbacili Alkar u osmini finala i s time pokazao koliku kvalitetu imaju. Pored činjenice da su rang niže od nas ne bježimo od uloge favorita ali iznimno cijenim rad kolege Domagoja Kujundžića i sigurno će biti silno motivirani da produže svoj boravak u Splitu barem do polufinala. Imaju jednu momčad spoja iskustva i mladosti i moramo se maksimalno pripremiti za tu utakmicu ako želimo izboriti polufinale''..kaže trener Dubrave Marijan Bagarić naglašavajući jače strane Vrijednosnica Osijek.

 ''Imaju odličnog Amerikanca, iskusne šutere Budimira i Primorca koji odlično i razigrava suigrače, pa Kujundžića te nekoliko mlađih igrača koji imaju energiju. Čeka nas zahtjevna utakmica u kojoj nas mladost naše momčadi obvezuje da igramo s puno energije, čvrsto i agresivno. Želja svih klubova je biti što duže u Splitu, a mi se vjerujemo da u prvom koraku možemo izboriti polufinale''…zaključio je Bagarić.

Dubrava je u svojoj povijesti tri puta igrala u polufinalu Kupa (1999, 2001. i 2021.godine), a da Lavovi mogu i do četvrtog ulaska u polufinale vjeruje i kapetan Mateo Vidović:

 ''Zadovoljni smo ždrijebom ali moramo znati da su Vrijednosnice Osijek uz Kvarner najbolja momčad Prve lige i direktno ciljaju na ulazak u Favbet Premijer ligu. Imaju nekoliko igrača koji imaju veliko iskustvo igranja u inozemstvu i Premijer ligi i roster koji cijelo vrijeme pojačavaju. Čeka nas jedna teška utakmica u kojoj je naš jedini cilj ulazak u polufinale pa ćemo onda vidjeti što možemo dalje napraviti''.