Hrvatska
Dubravaši imaju četverogodišnji plan

Dubravaši imaju četverogodišnji plan

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dubrava Furnir

Zaokret u slaganju i viziji momčadi.

Furnir iz Dubrave ulazi u svoju dvadeset prvu sezonu u društvu najboljih hrvatskih klubova, a nakon prošlogodišnjeg plasmana u doigravanje tijekom ljeta klub je napravio zaokret u slaganju i viziji momčadi za novu sezonu. 

Tako Furnir u sezonu ulazi kao najmlađa momčad lige, a nakon odlaska Filipa Krajine, Lovre Mandalinića, Domagoja Samca i Anthony Collinsa stigli su mladi igrači poput Mateja Bošnjaka (Cedevita Junior), Filipa Paponje (Zadar), Emila Savića (Španjolska) i Filipa Kalajžića (stigao na posudbu iz Cibone), a nakon problema s ozljedama Mihaela Kosa i Paponje u pripremnom periodu Lavovi su bili primorani posegnuti za američkim pojačanjem u vidu beka Taveiona Hollingswortha iza kojeg je odlična sezona u Austriji.

”Ovoga ljeta napravili smo četverogodišnji plan i ovo će biti prva godina toga plana. Momčad je ekstra mlada s prosjekom 20.25 godina i krenuli bi u sezonu bez stranaca ali zbog velikog broja ozljeda primorani smo bili dovesti Taveiona. Kao mlada momčad će sigurno imati padove i uspone, ali očekujem prije svega da igramo bržu košarku nego prošle sezone. Imamo samo jedan cilj, a to je maksimalni razvoj mladih igrača jer u klubu trenutno imamo pet mladih reprezentativaca. Rezultat će doći sam po sebi, a sada hoće li to biti gornji ili donji dom HT Premijer lige u ovom trenutku apsolutno nije bitno’, kaže trener Jeronimo Šarin kojem će ovo biti treća sezona na klupi Dubravaša nakon dolaska u veljači 2021.godine.

Furnir će sezonu otvoriti gostovanjem kod DepoLink Škrljeva (subota, 19 sati), a zanimljivo da ove dvije momčadi treći puta otvaraju HT Premijer ligu u posljednje četiri sezone, a po jedanput su kao gosti slavili jedni i drugi.

”Kao i mi i DepoLink Škrljevo ima dosta promjena u momčadi i dosta su mladi. Pretpostavljam da će biti dosta poletni s dva stranca, a jednog poznam dok sam bio trener na Kosovu. Velika nepoznanica su i oni i mi, ali svakoj momčadi je puno bolje da se igrači dižu na veću razinu kroz pobjede, nego kroz poraze. Kao i svaku utakmicu idemo na pobjedu, a znamo koliko bi nam pobjeda na startu podignula samopouzdanje za sve ono što nas očekuje kroz HT Premijer ligu i Alpe Adria Cup”, naglasio je Šarin.

Utakmicu DepoLink Škrljevo – Furnir moći ćete pratiti na HKS TV-u.