Hrvatska
Dubravaši na putu prema gore, nakon Škrljeva pobijedili su i Bosco

Dubravaši na putu prema gore, nakon Škrljeva pobijedili su i Bosco

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Dvije važne pobjede

U prvoj utakmici 26.kola Favbet Premijer lige Dubrava je kao gost slavila kod Bosca 99:82. Susret u kojem su gosti slavili očekivanu pobjedu iako trener Marijan Bagarić u ovom susretu nije računao na Karla Vragovića i Kenana Karahodžića. Početnih 7:3 Bosca u kojima je Bruno Bubalo ubacio pet poena gosti su brzo okrenuli u svoju korist, a posljednje izjednačenje smo vidjeli u osmoj minuti nakon polaganja Roka Lukića (16:16). U drugoj četvrtini dominacija Dubrave koja je otišla na +21 (50:29), a Bosco serijom 10:0 do odmora prepolovio prednost (52:41).

U nastavku se domaćini nisu predavali već su u završnici treće četvrtine došli na minus 6 (68:62). Posljednju četvrtinu Dubrava otvara serijom 12:2 čime je ugasila sve nade domaćina koje je predvodio Bubalo sa 18 poena. Nikola Ivanković je dodao 16. Kod Dubrave Ivan Jurić je ubacio 16 poena uz 6 skokova, povratnik nakon ozljede Toni Ročak 15 uz 6 skokova, a Andrej Matić 14 poena.

”Čestitke mojim igračima na pobjedi i to je najbolji detalj s ove utakmice. Imali smo trenutaka gdje smo dobro izgledali, a imali smo i trenutaka gdje smo se svjesno ili podsvjesno opustili. Čestitke Boscu na fer utakmici i vidi se napredak kod njihovih mladih igrača i to je jedna lijepa stvar”, kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić čiju momčad u idućem kolu čeka novo gostovanje kod Alkara u Sinju.

”Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu i držali se prvih nekoliko minuta da bi nas naš klasični pad koncentracije početkom druge četvrtine koštao mogućnosti da budemo duže u egal utakmici. Imali smo veliki broj izgubljenih lopti što je Dubrava kažnjavala i otišla na zasluženu prednost. U drugom poluvremenu smo se konsolidirali i smanjili broj izgubljenih lopti što nas je dovelo na minus 6 da bi opet ušli u seriju pogrešaka i promašenih šuteva što su oni uz bolji napadački skok iskoristili. Ono što je nama najvažnije je činjenica da se vidi napredak mladih igrača i to je ono što nas može činiti zadovoljnim”, kazao je trener Bosca Pavel Sovulj.

Standings provided by Sofascore