Hrvatska
Dubravaši na Zadar bez Kuzmanovića, upitan i Paponja

Dubravaši na Zadar bez Kuzmanovića, upitan i Paponja

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Subota, 20 sati

U posljednjem 10.kolu HT Premijer lige za prvaka Furnir će u subotu od 20 sati ugostiti Zadar. Gosti u Dubravu dolaze kao favoriti i između dvije utakmice četvrtfinala ABA lige protiv C.Zvezde, a Dubravašima je ovaj susret prilika da poprave dojam iz posljednjih utakmica gdje ulazak u utakmicu nije bio na nivou susreta s početka Lige za prvaka.

 ”Kroz razgovore s igračima smo apostrofirali taj loš ulazak u utakmicu koji su imali u posljednjim susretima, a posebno u Šibenku. Tu moramo ući na drugačiji način. Zadar je jedan od najboljih klubova u ligi i sigurno nam neće biti lako posebno iz razloga da će nam rotacija biti sužena ozljedom Kuzmanovića, a pod upitnikom je i Paponja. Ono što će nam biti primarno je umjetnički dojam u ovoj utakmici i on bio trebao biti puno bolji i dati nam nadu da sezonu kroz doigravanje možemo završiti na bolji način nego u prethodnim utakmicama”, kaže trener Jeronimo Šarin koji se dotaknuo i pitanja o određenom mentalnom pražnjenju momčadi pri kraju sezone.

 ”Očigledno je došlo, ali za igrače koji žele profesionalno živjeti od košarke to ne bi trebao biti slučaj. Ovo je mlada momčad koja nema iskustva i taj dio posla je na meni da im naglasim da je svaka utakmica novo dokazivanje jer minulog rada u sportu nema. Kroz ove sastanke vjerujem da će reakcija momčadi biti što bolja nego u posljednjim utakmicama”.

Filip Bjelanović vjeruje da će publika u Dubravi vidjeti Furnir kakav je gledala prije mjesec dana.

 ”Trebamo skupiti glave i pogledati što smo krivo radili u posljednjim utakmicama. Jednostavno moramo unijeti veću energiju na ulasku u utakmicu i pokušati je zadržati što duže. To smo radili na početku Lige za prvaka, a sada smo se možda malo potrošili i izgubili ritam. Zadar je fizički odlična momčad s kojom smo znali ove sezone odigrati i utakmice koje su nudile zanimljivost i ja vjerujem da to možemo ponoviti i da će naši navijači u subotu gledati onaj stari Furnir na parketu”.