Hrvatska
Dubravaši s ekstra motivom na Baldekinu

Dubravaši s ekstra motivom na Baldekinu

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Subota - 18 sati

Još šest kola  je ostalo do kraja drugog dijela natjecanja u HT Premijer ligi. Furnir prvu od tri utakmice u sedam dana igra u subotu (18.00) kada ga očekuje gostovanje u Šibeniku kod domaće Šibenke koja je ove sezone nepobjediva u svojoj dvorani, a bodove su na Baldekinu već ostavili Zadar i Cedevita Junior. Šibenčani su na omjeru 12/4, a Furnir na 8/8.

”Definitivno smo u jako dobrom ritmu bez obzira na poraze od Splita i Zadra jer su to bile utakmice gdje smo se školovali. Idemo u goste Šibenci koja je u odličnoj formi, igraju timski, jako dobro trče, a imaju i podršku s tribina. Pred nama je jedan veliki izazov i vjerujemo da možemo biti prvi koji ćemo ove sezone slaviti u Šibeniku”..kaže bek Dario Kuzmanović kojem će ovo biti šesti nastup u žuto-crnom dresu, a svojim dosadašnjim igrama daje značajan doprinos Dubravašima koji se nalaze u borbi za šesto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

Kuzmanović je zadovoljan prilagodbom u novom dresu ”Nije mi bilo lako doći u novu sredinu nakon niza godina koje sam proveo u Cedeviti i Boscu. Prezadovoljan sam načinom kako su me suigrači i stručni stožer prihvatili u Dubravi i vjerujem kako će vrijeme ići da će rezultati biti sve bolji kao i moje igre”.

Trener Furnira Jeronimo Šarin uskoro će proslaviti drugu godinu kako je na klupi Furnira, a odlazak u Šibenik uvijek je posebno emotivan za stratega Lavova koji je ponikao na Baldekinu, a bio je pokretač i nove Šibenke koja se pod njegovim trenerskim vodstvom vratila u elitni rang naše košarke

 ”Imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice i tu smo u prednosti u odnosu na Šibenku koja je u srijedu igrala četvrtfinale Alpe Adria Cupa. To za njih neće biti veliki problem jer su mlada i utrenirana momčad koja ove sezone nije nikome dozvolila da uzme bodove s Baldekina. To će za nas biti jedan ekstra motiv da pokušamo biti prvi koji će slaviti pred njihovim navijačima koji su im velika podrška. Čeka nas jedan veliki izazov kako za igrače tako i za mene jer se vraćam u svoj Šibenik gdje želimo odigrati jednu dobru utakmicu i pokušati doći do pobjede koja bi nam puno značila u borbi za šesto mjesto”..kaže Šarin.