Hrvatska
Dubravašima drama u Zaboku, predvodio ih je sjajni Taveieon Holingsworth

Dubravašima drama u Zaboku, predvodio ih je sjajni Taveieon Holingsworth

Autor: HKS/KK Zabok/Tomislav Zrinšćak Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Zabok u problemima.

U uzbudljivoj završnici Furnir je slavio na gostovanju kod Zaboka rezultatom 65:61. Zasluženo. Gosti su bili mirniji u odlučujućim trenutcima, igrali su odličnu obranu, a u napadu su imali odličnog Holingswortha, što je na kraju i presudilo pobjednika.

Gosti su bolje otvorili utakmicu. Pod košem je bio nezaustavljiv Bošnjak, da bi nakon trice Vidovića u 6. minuti na semaforu stajalo 8:15, što je Kujundžića natjeralo na prvu minutu odmora. Zabok je odgovorio serijom od 5:0 (13:15), a nakon ubačaja Bjeanovića prva je četvrtina završila rezultatom 13:17. Zabočani su u prvoj četvrtini ispalili deset trica, a pogodili samo jednu.

U 14. minuti Zabok je poveo (21:20), nakon što je Lukačić pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Ostatak četvrtine protekao je u ravnopravnoj igri, a na „veliki odmor“ otišlo se rezultatom 31:29, uz 11 koševa Črnjevića u redovima Zaboka i 9 Bošnjaka kod gostiju.

Treća četvrtina protekla je u dosta rastrganoj igri i puno grešaka s obje strane. Zabok je u nekoliko navrata uspio stići do pet koševa viška, ali uporno gosti minutu prije kraja preko Holingswortha dolaze u minimalno vodstvo (49:50). No Zabok u posljednjoj minuti tricom Buljevića i koš-faulom Garretta dolazi do pet koševa viška (55:50) na ulazu u zadnjih deset minuta igre.

U 33. minuti raspoloženi Holingsworth je s linije slobodnih bacanja vratio stvari na početak (57:57), a u idućem napadu Bošnjak je iz kontre zakucao za novo vodstvo gostiju (57:59), na što je Kujundžić reagirao minutom odmora. Minutu i deset sekundi prije kraja Perović pogađa za 61:61. Na drugoj strani Holingworth pogađa oba slobodna bacanja za 61:63. Samo 30 sekundi prije kraja utakmice Perović promašuje dvicu, a Luakčić radi prekršaj na Holingsworthu koji 13 sekundi prije kraja pogađa oba slobodna bacanja za konačnih 61:65 i zasluženu pobjedu gostiju.

Kod Zaboka najefikasniji je bio Luka Tomas koji je postigao 13 koševa uz 7 skokova i 6 asistencija. Buljević nije bio na svojoj razini, ali je utakmicu završio na 12 koševa, dok je kapetan Črnjević odigrao vrlo dobru partiju uz 11 koševa i 9 skokova. Unatoč double-double učinku od 10 koševa i 10 skokova, Marko Perović kao i Buljević i Garrett nije bio na svojoj standardnoj razini.

Goste je predvodio sjajni Taveieon Holingsworth koji je upisao 25 koševa, 12 skokova i 6 asistencija uz valorizaciju 37. Odličan je bio i Matej Bošnjak koji je upisao 15 koševa i 8 skokova.