Hrvatska
VIDEO Dubrovčani uvjerljivi na Sokolani

VIDEO Dubrovčani uvjerljivi na Sokolani

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga

U prvoj utakmici 8. kola Lige za prvaka 'Dubrovnik' je večeras u Kaštelima stigao do uvjerljive pobjede 60-85 i time zadržao šanse za osvajanje drugog mjesta koje donosi nastup u završnom doigravanju dviju najuspješnijih prvoligaških ekipa.

Nakon ravnopravne prve četvrtine, 'Gospari' su dodatno učvrstili obranu kojom su osigurali i nekoliko laganih ubačaja iz brzih kontranapada te se odlijepili na dvoznamenkastu prednost, a na veliku pauzu otišli su sa zalihom od 18 poena viška (28-46).

Trudili su se igrači Damira Rančića smanjiti zaostatak, u tome su u trećoj dionici dijelom i uspjeli, ali pobjeda gostiju ni u jednom trenutku nije bila ozbiljnije ugrožena.

Uz nešto kvalitetniji skok (38-43), Dubrovčani su imali i 10 asistencija više (14-24), a najveću razliku u odnosu na protivnika ostvarili su u šuterskom dijelu. Naime, ukupno su iz igre gađali sa 49.2% uspješnosti uz 13 pogođenih trica iz 30 pokušaja (43.3%), dok je 'Ribolin' šut iz polja bio 33.8% uz ubačenih 5 trica iz 27 pokušaja (18.5%). Recimo i da je završnih 85-60 ujedno bilo i najveće vodstvo ekipe koju je s klupe vodio Ivan Perinčić, dok su igrači Damira Rančića početkom susreta bili na najvećih +5 (11-6).

Što se tiče pojedinačnih izvedbi, najučinkovitiji igrač utakmice bio je Petar Dubelj (21p-7s-9a). Na listi najboljih strijelaca iza Dubelja slijede suigrači mu Ivan Vodopija (16p) i Filip Vujčić (15p), a zatim i najefikasniji igrač 'Ribole' Ivan Svalina (14p-5s).

Nakon utakmice treneri su izjavili sljedeće:

IVAN PERINČIĆ, trener 'Dubrovnika': ''Čestitam igračima, pogotovo na fenomenalnoj obrani u prvom poluvremenu. Mislim da je to danas bio ključ uspjeha jer smo nakon dugo vremena odigrali perfektnu obranu, i ovo je pobjeda igrača. Skupili su se, odigrali pravu mušku utakmicu ka nam je to trebalo da ostanemo u igri za prva dva mjesta. Čestitam im od sveg srca na današnjoj predstavi jer su bili jako dobri u više košarkaških segmenata.'' 

DAMIR RANČIĆ, trener 'Ribole Kaštela': ''Čestitke 'Dubrovniku' na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali dobar ulazak u utakmicu, međutim nismo dovoljno pazili na dvije stvari koje smo naglasili prije utakmice. Radi se o njihovom napadačkom skoku i tranziciji, i tu smo definitivno napravili kiks ne znajući to iskontrolirati. Prelagano su Dubrovčani preuzeli naše početno vodstvo i brzo se odlijepili tako da smo praktički cijelu utakmicu bili u značajnom deficitu. S obzirom da smo ispali iz kombinacija za ulazak u doigravanje, iskoristit ćemo još ove dvije utakmice do kraja Lige za prvaka kako bi dodatno provjerili neke mlađe igrača.''

RIBOLA KAŠTELA – DUBROVNIK 60:85

(16:18, 12:28, 21:17, 11:22)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore