Hrvatska
Dubrovnik Cedevitu Junior u konopcima držao, ali nije izdržao

Dubrovnik Cedevitu Junior u konopcima držao, ali nije izdržao

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior/Josip Begonja

Kup Krešimir Ćosić

Cedevita Junior se plasirala na Final 8 Kupa Krešimira Ćosića nakon što je pobijedila Dubrovnik na gostovanju 64:70.

Momčad Cedevite Junior je slabije ušla u utakmicu, domaćin je to iskoristio i došli su vodstva od +14 u prvih 20. minuta. Krajem druge četvrtine Cedevita Junior je napravila važnu seriju od 11:2 da do velikog odmora smanje prednost domaćina na 37:33. 

U posljednjoj četvrtini igrači Damira Mulaomerovića su uspjeli preokrenuti rezultat te su ostavili dubrovčane bez senzacije u osmini finala Kupa. Cedevita Junior je podigla intenzitet i pokazala je karakter u ključnim trenucima susreta što je pokazalo kao veliki ključ današnjeg susreta. 

Uz Cedevitu Junior, na top 8 Kupa su se plasirali Kvarner 2010, Bosco, Šibenka, Dinamo, Cibona i Furnir. Posljednje mjesto na završnici će zauzeti bolji iz susreta Zadra i Alkara. 

Renato Serdarušić je odigrao fenomenalnu utakmicu, upisao je double-double s 19 poena i 13 skokova uz 2 ukradene lopte i 3 blokade. Jakov Mustapić je susret završio s 13 poena i 9 skokova. 

Za Dubrovnik, Filip Vujičić je upisao 24 poena. 

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Znao sam da će biti teška utakmica, pogotovo zbog situacije u kojoj se mi nalazimo. Danas smo praktički igrali sa šest i pol igrača, Ciani je bio bolestan, Batinić ima ozljedu ramena. Bila je dobra utakmica, Dubrovnik je dobra ekipa i zaslužna Premijer lige. Znali smo da neće biti lako jer Dubrovnik ima nekoliko dobrih individualaca, cijelo vrijeme je utakmica bila u nekom plusu za njih. Mi smo se puno potrošili, pohvalio Serdarušića koji je igrao sjajnu obranu na Vujičića.”

Renato Serdarušić, igrač Cedevite Junior: “Imali smo težak raspored do sada i nedostaju nam nekoliko igrača iz rotacije. Ušli smo u utakmicu malo opušteno ali dobra smo ekipa koja dobro trenira, nadam se da se ovo što je danas bilo neće se opet dogoditi. Sretan sam što smo uspjeli izvući pobjedu, sad se želimo fokusirati na Alkar koji nas čeka u Petak.”