Hrvatska
Worku je dva puta šutirao za izjednačenje,  Dubrovnik nikad bliže Ciboni

Worku je dva puta šutirao za izjednačenje, Dubrovnik nikad bliže Ciboni

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Dubrovnik

Drama u Gospinom polju

Košarkaši Cibone su u 1. kolu FAVBET Premijer lige slavili na gostovanju kod Dubrovnika 79:84.

Dobio je Dubrovnik prvu četvrtinu s 25:18, a u njoj je vodio i s 10 razlike (22:12). I na poluvremenu je imao prednost (44:41), a u plusu je bio i pred kraj treće četvrtine (56:54), i kad je bilo tako, probudila se nada kako će prvi put u povijesti dobiti Cibonu, piše Dubrovački vjesnik.

Ipak, nije uspio ni ovaj put. Prilike je imao prošle sezone kad je Cibona imala silnih problema oko sastava, kad je domaće prvenstvo (i domaći kup) igrala zbog blokade sa svega pet seniora. Tad je bilo 77:84 u Gospinom polju, a u drugom od dva ogleda u Draženovo domu 61:71. Sad na otvaranju nove sezone samo pet razlike za Vukove s Tuškanca u Dubrovniku (79:84).

Petar Dubelj je tricom izjednačio 15 sekundi prije kraja treće četvrtine na 59:59, Krešimir Radovčić je uzvratio deset sekundi poslije, te je zagrebačka ekipa imala plus 3 (62:59) uoči zadnje četvrtine, koju je otvorila vodstvom 5:0, vrlo brzo prvi put imala dvoznamenkastu prednost (61:71). I opet se probudila nada jer je Eyassu Worku ubacio tricu, a 20 sekundi poslije Andrija Blatančić bio uspješan za dva, pa Dubelj ubacio šest i pol minuta do kraja oba bacanja (68:71). Worku nije ubacio tricu za izjednačenje, ali jest Blatančić napad poslije za dva, te se nastavila serija domaćina (9:0, 70:71).

U zadnjih pet minuta četvrte četvrtine Filip Bundović je ubacio tricu (70:74), Blatančić oba bacanja (72:74). Tri i pol minute do kraja Radovčić je pogodio za dva, te ubacio dodatno slobodno bacanje (72:77). Ali, opet Dubrovnik, Tomislav Cvitković za dva, a Worku ubacuje tricu za 77:77. Tad se, dvije minute i 35 do kraja, oglasio Bariša Krasić, trener Cibone, te zatražio minutu dogovora. 

Cibona nakon toga griješi, Bundović je napravio prekršaj u napadu, a domaćin iz drugog napada pogodio za 79:77 (Ivan Gulin). Minutu i po do kraja Radovčić je pogodio oba slobodna bacanja (79:79). Zatim je Cibona prekinula napad domaćina, Toni Ročak, koji je to uspio, imao je potom dva bacanja. Pogodio je drugo (79:80). Zatim se opet obranila Cibona, i opet je Ročak kradljivac. Radovčić je zatim ubacio oba bacanja (79:82) nakon čega je trener Dubrovnika Ivan Perinčić zatražio minutu dogovora. Do kraja 20 sekundi.

Worku je dva puta šutirao za izjednačenje, ali oba puta je bio kratak. Ivan Perasović je uhvatio loptu, na njemu je odmah napravljen prekršaj. Ubacio je Splićanin u dresu ‘Vukova s Tuškanca‘ oba bacanja za konačnih 79:84. Cibona je tako nastavila svoj niz protiv Dubrovnika, kojeg u 2. kolu nove sezone Favbet Premijer lige čeka gostovanje kod Splita. Potom dolazi u Gospino polje Kvarner (nedjelja, 13. listopada).


 


Standings provided by Sofascore