Hrvatska
Dubrovnik doveo još jedno pojačanje za HT Premijer ligu

Dubrovnik doveo još jedno pojačanje za HT Premijer ligu

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Iz Dinama na Stradun

Dubrovnik je prošle sezone napravio veliki korak naprijed, vratio se u najveći rang, HT Premijer ligu, te odmah krenuo slagati momčad, piše Dubrovački vjesnik

- Ideja je bila zadržati jezgru momčadi iz prošle sezone, pogotovo domaće igrače, te mi je drago da smo u najvećem dijelu to uspjeli jer su domaći igrači najveće bogatstvo kluba – rekao je trener Ivan Perinčić nakon što su početkom srpnja povučeni prvi potezi.

Podsjetnik, prvo su kapetan Ivan Vodopija, Petar Dubelj, Lovre Klarić, te braća Vujičić, Filip i Jakov, produžili suradnju. Potom je uprava na čelu s Božom Koprivicom dogovoren ostanak Javona Levija, a zatim objavljeno kako će Dubrovnik imati dva Amerikanca iduće sezone. Novi igrač je Roderick Smith, centar, visok je 204 centimetra. Plus, dodao je trener Dubrovnika kako Gvidu Guštinu, Petru Mioviću i Matiji Zoriću nije istekao ugovor, te će i oni krenuti s pripremama za koji dan. 

- Pratit ćemo i dalje tržište, ukoliko se pojavi igrač koji bi bio dodatna vrijednost za našu ekipu, sigurno ćemo reagirati – najavio je prije mjesec dana trener Dubrovnika, koji je sad stisnuo ruku Tomislavu Cvitkoviću, 25-godišnjem, 206 centimetara visokom centru, igraču koji je prošle sezone igrao u najvećem rangu u dresu zagrebačkog Dinama.

Cvitković je u karijeri igrao i za Sonik Puntamiku gdje je prije četiri godine odigrao prve utakmice u HT Premijer ligi, potom nastupao u Gorici, te u Francuskoj i Srbiji.

Nova sezona počinje početkom listopada. Dubrovnik je nakon deset godina opet u društvu Zadra, Splita, Cibone...