Hrvatska
Dubrovnik je imao vodstvo na početku zadnje četvrtine, Split je imao Sheltona

Dubrovnik je imao vodstvo na početku zadnje četvrtine, Split je imao Sheltona

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Dubrovnik

FAVBET Premijer liga

Dubrovnik nije uspio iznenaditi kod kuće Split, imao je na početku zadnje četvrtine četiri koša viška (57:53), ali je aktualni doprvak Hrvatske u završnici sve okrenuo na svoju stranu, te ostvario pobjedu 76:72, javlja Dubrovački vjesnik.

Nakon deset godina splitski ‘Žuti‘ su stigli u Gospino polje u bitku po prvenstvene bodove, i Dubrovnik, povratnik u najveći rang je otvorio sezonu s dvije pobjede, te ne čudi što je bila lijepa slika u Gospinom polju. Više od 700 gledatelja, Utakmica neizvjesna od samog početka. Prva četvrtina 20:18 za Split, koji je imao plus dva i na odmoru (36:34), ali u zadnju četvrtini domaćin je ušao s dva koša viška (55:53)...

Dubrovnik je utakmicu otvorio vodstvom 4:0 i 7:2, Split je imao 12:17. U drugoj četvrtini 30:25 za domaćina, te 32:26 (najveća prednost), a Split je u trećoj četvrtini imao plus šest, također do tad najveću prednost (35:41). Kad je Dubrovnik stekao svoju najveću prednost ukazao se s dvije trice Toni Perković, kad je Split uhvatio zalet, zaustavio ih je Filip Vujičić. Pljeskalo se s tribina kod domaćina i Javonu Leviju, Petru Dubelju, Tomislavu Cvitkoviću...

Sredinom četvrte četvrtine serija 7:0 Splita, koji odlazi na plus 5 (59:64). Ivan Perinčić, trener Dubrovnika, zatražio je tad minutu dogovora. Pokušao je zaustaviti pad svoje momčadi. Nije uspio... Split je potom bio na plus 9 (76:67). Edward Shelton je bio ključan igrač sastava trenera Slavena Rimca. 

Dubrovnik je već u nedjelju, 15. listopada, gost Cedevite u Zagrebu, a 21. listopada dolazi u Gospino polje Šibenka, a sedam dana poslije u 6. kolu Dinamo.

Standings provided by Sofascore