Hrvatska
Dubrovnik potvrdio pet potpisa, do kraja tjedna se očekuju novi

Dubrovnik potvrdio pet potpisa, do kraja tjedna se očekuju novi

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Ribola Kaštela

Novi član HT Premijer lige

Oglasio se Košarkaški klub Dubrovnik, povratnik u najveći rang. S obzirom koliko je potpisa skupio ovog prvog ponedjeljka u srpnju, ima petorku za HT Premijer ligu. Tko je potpisao?

- Kapetan Ivan Vodopija, zatim Petar Dubelj, Lovre Klarić, te dva brata Vujičića, Jakov i Filip. Oni su potpisali nove ugovore - potvrdio je Darko Kunce za Dubrovački vjesnik

Pet je to igrača, koji su vukli i protekle sezone pod vodstvom Ivana Perinčića, Zadranina, koji nastavlja svoju dubrovačku priču. To je bilo jasno već nakon završetka prošle sezone. Prvi čovjek Dubrovnika Božo Koprivica je odmah istaknuo: Perinčić ostaje! 

Prošla sezona je bila za prste polizat, a počela je porazom u Puli kod Stoje, debitanta, nakon kojeg je Dubrovnik nanizao dvadeset i tri pobjede! Prvi u ligaškom dijelu, prvi zatim i u Ligi za pobjednika. Međutim, ni to nije bilo dovoljno. Trebalo se potvrditi i u finalu protiv prvog pratitelja. Finale je riješio dvokorakom, te tek kad je Ribola Kaštelu dobio još dva puta, tek tad je ostvario željeno, te mogao slaviti.

- Sad slavimo, ali ne razmišljamo tek sad o najvećem rangu! Odavno smo sjeli, te razmišljali što i kako dalje, ako uspijemo ostvariti željeno. Znamo što nas čeka. Vjerujemo u pomoć Grada. Velika je razlika između drugog ranga u kojem smo bili najbolji i najvećeg ranga u kojem ćemo opet igrati. Zatim, treba vidjeti što kaže struka po pitanju momčadi - i to su bile riječi Koprivice u noći slavlja osim potvrde kako Perinčić ostaje. 

Dubrovniku je želja zadržati svog Amerikanca. Javon Levi se pokazao pun pogodak.Pamtimo trenerove riječi: Od početka sezone Levi daje puno. On je jedinica za agresivnost u obrani, on je potiče cijelu ekipu da igra agresivniju obranu, a razigrava ekipu u napadu. Fantastičan dečko. Odlično se uklopio. Gušt ga je imati u ekipi. Mene veseli kemija ove momčadi, njihovo zajedništvo. I ovi na klupi, i ovi na terenu djeluju kao jedan, i to je najveći dobitak ove sezone.

- Vjerujem kako ćemo do kraja tjedna imati još potpisa - i to je dodao Kunce.

Pripreme počinju 16. kolovoza. Nova sezona starta početkom listopada. Najkasnije mjesec dana prije početka nove sezone znat će se raspored. Tko će biti prvi suparnik povratnika? U svom debiju u najvećem rangu, 16. listopada 2004. godine, Dubrovnik je igrao u Rijeci protiv Kvarnera. Posljednju prvoligašku utakmicu odigrao je u Gospinom polju 12. svibnja 2013. protiv Križevaca.

Sad se vratio nakon deset godina. Čeka ga deseta prvoligaška sezona!