Hrvatska
Dubrovnik preko Dinama izborio 'majstoricu' s Boscom

Dubrovnik preko Dinama izborio 'majstoricu' s Boscom

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: Tonči Vlašić

Tko će biti drugi finalista?

Dubrovnik je dobio Dinamo nakon što je Bosco slavio kod Hermes Analitice. Dinamo je u finalu, a suparnik će mu biti Dubrovnik ili Bosco. Utakmica odluke, tko će biti drugi u Ligi za pobjednika, igra se u srijedu, 4. svibnja, u Zagrebu. Bosco je domaćin, Bosco ima uoči zadnjeg kola pobjedu više, ali ako Dubrovnik dobije on je drugi jer već sad ima bolju koš razliku u međusobnim ogledima iako je Bosco dobio dva od tri prethodna ogleda, piše Dubrovački vjesnik

Oslabljen je bio Dubrovnik uoči Dinama, Ukrajinac Aleksandr Belikov je zbog bolesti propustio utakmicu. Stoji, nije ni Dinamo bio kompletan. Nedostajao je prije svega kapetan Hrvoje Garafolić, nije bilo ni Josipa Škare...

Sedam trica ubacio je Dubrovnik u prvom poluvremenu, Nikola Došen tri, a po jednu Filip Šimović, Kristijan Andabaka, Vlado Zadro i Filip Vujičić. I nije Dubrovnik samo u tome bio uspješniji od Dinama, koji je ubacio tek tri, već je ubacio jednu loptu više za dva, te sva tri slobodna bacanja, dok je Dinamo od tri promašio dva. Šest više asistencija, četiri greške manje, četiri više ukradene lopte. Dinamo je tek imao dva skoka više.

Dubrovnik je serijom 10:0 pobjegao na 22:6, Dinamo se nakon toga vratio nizom 9:0 - 22:15 za Dubrovnik, koji se vratio u drugoj četvrtini na najveću prednost od 16 koševa, točnije, s njom je otišao na odmor (42:26).

Kako je sastav Ivana Perinčića i u nastavku bio kakav je bio u prvom poluvremenu imao je plus 28 (66:38). Dileme nije bilo tko će slaviti još u trećoj četvrtini, te kako Dubrovnik ostaje u igri za drugim mjestom. Ovakav, kakav je bio protiv Dinama, ima pravo nadati se najboljem i u srijedu u Zagrebu.

- Nemam nikakvu zamjerku na igru svoje momčadi, i u obrani, i u napadu! - istaknuo je trener Dubrovnika.


Standings provided by SofaScore LiveScore