Hrvatska
Dubrovnik pružao dobar otpor prvaku BiH

Dubrovnik pružao dobar otpor prvaku BiH

Autor: Teo Cilar

Zrinjski je na kraju uvjerljivo slavio.

Prvaci Bosne i Hercegovine HKK Zrinjski i novi član Prve muške lige, KK Dubrovnik, jučer su u Dubrovniku odigrali pripremnu utakmicu. Očekivano i na kraju uvjerljivo, slavio je Zrinjski rezultatom 45:69.

KK Dubrovnik-HKK Zrinjski 45:69 (12:22, 10:15, 16:16, 7:16)

Dubrovnik: Petrović 5, Stasjuk 2, Soko, Došen 2, Dubelj 5, Koprivica, Raguž 2, F. Vujičić 7, Vodopija 8, Lučić 8, Tolj, Mustapić i Boban 6.

HKK Zrinjski: Spieth 9, Šutalo 14, Lebo 4, Petrić, Pajić, Sokolović 6, Zlomislić, Todorović 6, Miličević 5, Pandurić 9, Ljujić 7, Ramljak 9.

Iako su na kraju ostvarili uvjerljiv poraz od 24 poena razlike, košarkaši Dubrovnika nisu razočarali protiv prvaka BiH. Zrinjski je već u prvoj četvrtini došao do deset poena prednosti, a Dubrovnik je u drugom i trećem periodu pružao vrlo dobar otpor. Gosti su na poluvremenu imali 15 poena prednosti, a ista je razlika bila i nakon treće četvrtine. Zrinjski je u posljednjoj dionici malo dodao gas i na kraju upisao uvjerljivu pobjedu. 

Kod Dubrovnika su najučinkovitiji strijelci bili Vodopija i Lučić s 8 poena dok je Šutalo s 14 poena bio najbolji u redovima Zrinjskog.