Hrvatska
Dubrovnik slavi, pala je i Šibenka

Dubrovnik slavi, pala je i Šibenka

Autor: KK Dubrovnik Photo: KK Dubrovnik

Fenomenalna utakmica Jakova Vujičića

KK DUBROVNIK – GKK ŠIBENKA 76:72 (20:16, 22:16, 12:24, 22:16)

Košarkaši Dubrovnika su protiv Šibenke došli  do treće prvenstvene pobjede u povratničkoj sezoni FAVBET Premijer lige. U Gospinom polju je pred petstotinjak gledatelja rezultat bio 76:72.

U prvoj četvrtini Dubrovnik strpljivo gradi vodstvo, koje je bilo i +6 (9:3). U drugoj četvrtini podižu ritam u obrani, a u napadu mirne i sigurne ruke, pa je pred poluvrijeme na semaforu velikih +13 (42:29), zahvaljujući nekoliko lijepih poteza i koševa Filipa Vujičića, Jakova Vujičića i Tomislava Cvitkovića.

Najbolji pojedinac kod Šibenke bio je Antonio Klarin (18 poena), a ujedno je bio i glavni “akter” povratka u susret u trećoj dionici, koju gosti završavaju s vodstvom (54:56). Sve je vodilo tome da će o pobjedniku susreta odlučiti svaka sekunda zadnjeg perioda.

Tako je i bilo. Igralo se koš za košem, bez većeg odmaka jednih i drugih. No, prava drama bila je na rezultatu 69:69 ( minutu i 35 sekundi do kraja). Prvo Jakov Vujičić, koji je odigrao fenomenalnu utakmicu, možda svoju najbolju u dresu Dubrovnika do sada, postiže tricu za 72:69. Brzo uzvraća Klarin, istom mjerom (72:72). Na +2 (74:72) utakmicu odvodi Dubelj iz slobodnih bacanja. Točku na i stavio je Jakov Vujičić.

Filip Vujičić je skupio 18 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Tomislav Cvitković imao je 17 poena uz 9 skokova. Petar Dubelj 16, uz 5 skokova. Jakov Vujičić skupio je 13 koševa. Kod Šibenke najefikasniji Klarin (18 koševa), zatim Brown s 11, te Škorić, Hrštić i Perković s 10.

Čestitke igračima. Bili su fantastični, igrali smo bez Levija koji nam je važan igrač. Ali igrali smo sjajnu timsku utakmicu. Pogotovo u obrani, 72 koša primljena su za nas prihvatljiva. Igrači su najzaslužniji za ovo. Svaka domaća utakmica nam je bitna. Mi ćemo sada odmorit, i pripremiti se za Dinamo idući vikend”, rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

“Znali smo da nas čeka mlada ekipa, puna energije. Pokušali smo odgovoriti na to, ali u trećoj četvrtini nismo bili dobri. Teška, ali bitna pobjeda”, riječi su Tomislava Cvitkovića.

“Čestitke objema ekipama. Odlična utakmica, prava prvenstvena. Mi imamo problema, ekipa igra dobro, ali smo donosili neke teške i loše odluke u završnici. Nažalost i protiv Zadra i danas. Čim možemo u ovom sastavu i s ovoliko izostanak igrati, mogu biti zadovoljan, ali mi je žao. Dubrovnik je bio malo sretniji i malo spretniji i zasluženo dobio utakmicu”, rekao je nakon utakmice pomoćni trener Šibenke Petar Maleš.

“Počeli smo jako loše, pogotovo šuterski. To je Dubrovnik iskoristio. Utakmica se lomila, a tada nismo reagirali, što je Dubrovnik iskoristio. Teške utakmice na početku sezonu, nekoliko ozljeda, ali ne možemo to promijeniti, ali možemo i moramo igrati bolje”, riječi su igrača Šibenke Antonija Klarina.

Standings provided by Sofascore