Hrvatska
Dubrovnik uvjerljivim slavljem nad Puntamikom napravio veliki korak ka Prvoj muškoj ligi

Dubrovnik uvjerljivim slavljem nad Puntamikom napravio veliki korak ka Prvoj muškoj ligi

Autor: Paulo Sarić

Iako su Zadrani dobili prva dva dvoboja, večeras su Dubrovčani pokazali kvalitetu više.

KK Dubrovnik je pred gotovo u potpunosti popunjenom dvoranom na Gospinom polju napravio veliki korak ka kvalifikacijama za Prvu mušku ligu. U derbiju Druge lige jug na domaćem je terenu svladao Sonik Puntamiku rezultatom 100-59 i došao do svoje 11. ovosezonske pobjede. Prve u međusobnim dvobojima.

Iako su gosti poveli tricom Dina Palčića, Dubrovčani su bolje otvorili utakmicu i ekspresno uzvratili serijom 13-0 kojom su praktički preuzeli kontrolu nad susretom. Novopridošli Josip Boban od početka je punio koš Zadrana, a upravo je on odveo domaćine na prvu dvoznamenkastu prednost (18-7). Puntamičani su potom zaigrali angažiranije i nakratko uspostavili ravnotežu, no vrlo su brzo iskoristili bonus u drugoj dionici, nakon samo dvije i pol minute igre, pa je momčad Željka Vreće na krilima Stipe Režića napravila seriju 10-3 i odvojila se na velikih 15 razlike (32-17).

Nadu su ekipi Šime Kraljevića u tim trenucima davale osobne pogreške domaćih igrača, po tri su imali Vučić i Boban, ali ubrzo je sve krenulo nizbrdo. Josip Ceranja je nezgodno doskočio u borbi za loptu te je zbog ozljede morao napustiti igru već u 16. minuti, a kada je samo napad kasnije Eddi Jurjević dobio svoju treću osobnu pogrešku bilo je jasno da voda obilato teče na domaći mlin. Ipak, Zadrani su se držali na kakvom-takvom priključku sve do minutu pred kraj prvog poluvremena kada je splitski sudac Josip Jurčević propustio dosuditi očiti prekršaj nad gostujućim razigravačem Palčićem pritom ga zbog reakcije „nagradivši“ i tehničkom pogreškom, da bi ga ubrzo potom i isključio. Josip Boban je bio precizan s linije slobodnih bacanja, da bi isti igrač svojim 15. košem odveo Dubrovnik na 48-30 s koliko se otišlo u svlačionice.

Jurjević je s osam vezanih poena na otvaranju treće četvrtine pokušao održati Sonik u igri, no domaćini su iskoristili ne igranje dvojice ponajboljih igrača zadarskog sastava te su vrlo brzo probili granicu od 20 razlike (59-38). Nezaustavljiv je bio mladi Josip Boban koji je nastavio 'trpati', a podršku je imao u iskusnom Stipi Režiću. Da je ovo bila dubrovačka večer pokazala je i s(p)retna trica Bobana od table na početku posljednje četvrtine. Bio je to njegov 25. ubačaj. Do kraja vrijedi spomenuti i strijelca stotog domaćeg koša, Josipa Kušta, kao i činjenicu da je semafor u jednom trenutku pokazivao 100-57, velikih 43 razlike.

Dubrovčane su do velike pobjede predvodili Boban s 25 i Režić s 22 poena, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Eddi Jurjević s 27 koševa.