Hrvatska
Dubrovnik zadržao 'svog' i doveo još jednog Amerikanca

Dubrovnik zadržao 'svog' i doveo još jednog Amerikanca

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Ribola Kaštela

Perinčić slaže momčad za HT Premijer ligu

Javon Levi ostaje u Gospinom polju, i neće biti jedini Amerikanac u povratničkoj sezoni Dubrovnika u najvećem rangu, HT Premijer ligi. Darko Kunce je potvrdio kako je novo ime Roderick Smith, centar, visok je 204 centimetra, javlja Dubrovački vjesnik

Levi se iskazao u obrani, te u napadu. Igrao je za momčad. Smith je rođen 1. rujna 1999. godine u Crystal Springusu, Mississippi. Igrao za istoimenu školu.  

Prije dva dana Dubrovnik je potpisao pet ugovora, kapetan Ivan Vodopija, Petar Dubelj, Lovre Klarić, te braća Vujičić, Filip i Jakov, produžili su suradnju. Prvo je to učinio trener Ivan Perinčić.

Uz vijest kako ostaje Levi, a kako je došao Smith, podsjetnik i na to kako Gvidu Guštinu, Petru Mioviću i Matiji Zoriću nisu istekli ugovori. I oni su na popisu trenera Perinčića za sezonu 2023./24.

Pripreme Dubrovnika počet će 16. kolovoza. Sezona u HT Premijer ligi starta početkom listopada. Nakon deset godina opet će u Gospinom polju za bodove protiv dubrovačkog, danas 77-godišnjaka, igrati Zadar, Split, Cibona…