Hrvatska
Dubrovniku drama protiv Alkara, Sinjani se oprostili od doigravanja

Dubrovniku drama protiv Alkara, Sinjani se oprostili od doigravanja

Autor: KK Dubrovnik Photo: KK Dubrovnik

Sinjani su poveli 0:10...

Košarkaši Dubrovnika svladali su Alkar u 31. kolu FAVBET Premijer lige rezultatom 76-72, u vrlo zanimljivoj utakmici u Gospinom polju. Po četvrtinama: 17-18, 20-22, 24-14, 15-18.

Gosti iz Sinja u Gospinom su polju utakmicu otvorili serijom 0-10. Potom su imali i 13 poena prednosti (1-14). Dubrovnik dugo nije mogao do poena, ali se onda zahvaljujući Filip Vujičiću, koji je skupio tri trice, vraćaju do kraja četvrtine u susret na pola koša zaostatka (17-18).

Slično je bilo i u drugoj četvrtini, kada Sinjani odlaze na osam prednosti, pa se ponovno vraća domaća momčad. Rezultat na poluvremenu 37-40. Vrlo izjednačena utakmica.

Nastavio je Filip Vujičić svoj sjajan dan u realizaciji, nadodavši još poena u nastavku utakmice. Dubrovnik u trećoj dionici dolazi do prvog konkretnijeg vodstva na susretu od +10 (54-44). No, sve što su izgradili, Sinjani su „srušili” s nekoliko brzih poena. Minutu do kraja trećeg perioda vraćaju na samo posjed zaostatka (56-54). Ali i to je bilo dovoljno vremena da Dubrovnik uoči zadnje dionice poveća vodstvo na 61-54.

Ni tih sedam poena prednosti nisu apsolutno ništa značili, jer ponovno se utakmica vraća na zanemarivo vodstvo Dubrovnika 66-65. Za pitanje pobjednika čekao se istek posljednje sekunde na semaforu. Dubrovčani su uspjeli privesti utakmicu kraju i upisati 14. pobjedu ove sezone.

Igrač utakmice bio je Filip Vujičić s 30 poena (uz 7 skokova i 6 asista). Petar Dubelj je imao 13 poena, Tomislav Cvitković 11, a Gvido Guštin 9. Kod Alkara je 19 poena imao Noah Gurley, a 17 Srđan Brocić.

Dubrovnik je ovom pobjedom ostao na sedmom mjestu s omjerom 14-17. Alkar i dalje deseti s omjerom 9-21. Do kraja regularnog dijela Dubrovnik još igra u Zaboku, a dočekuje Šibenku, dok Alkar dočekuje Dinama te gostuje kod Cedevite Junior.

Trener Alkara Damir Milačić - „Dubrovnik je imao to nešto malo više. Moram istaknuti herojsku i strašnu borbu naših igrača, jer smo prije utakmice ostali bez Mačinkovića, koji je dobio temperaturu, nismo imali ni Aloka ni Mirka Jukića. Tri igrača koja nose igru u petorci. Mi smo bili s Dubrovnikom koji igra dobro u ovoj sezoni. Jako sam zadovoljan kako smo izgledali, i napravit ćemo sve da u ovom sastavu pokušamo doći do pobjede u sljedeća dva kola. Svaki susret će biti težak kada ovoliko igrača fali, ali pokušat ćemo već u utakmici s Dinamom napraviti neki pomak”.

„Vrlo gusta utakmica. Slabiji naš početak, malo nervoze, ali znali smo da ćemo se vratiti kad tad u susret. Podignuli smo energiju. Skupili smo glave nakon 0-10 na početku, i ono najbitnije, pobijedili. Dat ćemo sve od sebe u ove dvije zadnje utakmice”.

Trener Dubrovnika Ivan Perinčić - „Čestitam igračima na pobjedi. Izuzetno bitna pobjeda. Užasno teška priprema je bila pošto je jučer naš Filip Kalajžić na treningu ozlijedio ruku. Ovo je pobjeda za njega. Želimo mu što brzi oporavak. Izvukli su zadnji atom snage, ali, oni imaju taj pobjednički karakter. Nemam riječi da ih nahvalim za sve ove dvijegodine. Prije sezone nitko nije vjerovao da možemo u povratničkoj sezoni imati 14 pobjeda. Na korak smo do cilja, osiguravanja doigravanja, što bi bio veliki uspjeh. Sljedeće kolo u Zaboku igramo protiv domaćina za eventualno šesto mjesto, što bi bila znanstvena fantastika kada bi ostvarili. Napravit ćemo sve u pripremi i da gore, bez pritiska, odigramo pravu mušku utakmicu”.

Standings provided by Sofascore