Hrvatska
Dubrovniku drama protiv Dubrave, Čimbur promašio produžetak

Dubrovniku drama protiv Dubrave, Čimbur promašio produžetak

Autor: KK Dubrovnik

Druga uzastopna pobjeda KK Dubrovnik u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, a ukupno treća u prvenstvu.

Nakon uspjeha protiv FSV-a iz Rijeke, igrači trenera Mara Lučića su još jednom potvrdili kako su bolji od zagrebačke Dubrave. U Zagrebu su slavili 92:75, a u subotu poslijepodne u sportskoj dvorani u Gospinom polju 77:75.

Gosti su u završnici prvog poluvremena serijom trica došli do prve osjetnije prednosti (43:31), ali u nastavku potpuno drugačija slika. Imali su igrači Dubrave 50:41 u 23. minuti a potom razdoblje odlične igre dubrovačkih košarkaša i 18-2 za 59:52 u 29. minuti.

I kada se očekivala mirna završnica, domaćini su se vratili neuspješnom šutiranju trica pa je na ulasku u posljednju minutu na semaforu 75:75. Nakon promašaja domaćina Ajdukovića, Dubrava ne koristi priliku za vodstvo, neprecizan je Grbeša 20 sekundi prije kraja. U polukontri Koprivica je zaustavljen prekršajem, a kapetan KK Dubrovnik precizan sa slobodnih bacanja. Čimbur u posljednjem gostujućem napadu promašuje polaganje za produžetak.

U pobjedničkim redovima ponovno najefikasniji Niko Stasjuk sa 21 košem te šest asistencija i pet skokova. Goste je predvodio Marko Grbeša sa 18 koševa i 12 skokova.

Maro Lučić, trener KK Dubrovnik:

„Mogli smo puno lakše doći do pobjede, ali najvažnije je da smo na kraju slavili. Ponovno je nedostajalo koncentracije u prvom poluvremenu što potvrđuje realizacija  slobodnih bacanja 8-18. Mladići su u drugih 20 minuta poslušali savjete, odigrali puno bolje i pametnije. Bilo je pogrešaka, ali zato su još jednom pokazali karakter i nadoknadili dvocifreni zaostatak. Bravo!“

Srećko Medvedec, trener KK Dubrava:

„Igrali smo protiv borbenog, raspoloženog i pobjede željnog domaćina. Ne mogu se oteti dojmu kako smo trebali upisati pobjedu da su neke stvari bile drugačije.“