Hrvatska
Dupla kruna Raguse: Kad Ragusu žar ponese, dvorana se cijela trese!!!

Dupla kruna Raguse: Kad Ragusu žar ponese, dvorana se cijela trese!!!

Nakon kupa u Dubrovnik stiže i naslov prvakinja!

Ana Vrsaljko je presjekla loptu te se sjurila prema košu Medveščaka, prije nje je to napravila i Carmen Miloglav, a  svemu su prethodila četiri koša u nizu Ive Todorić nakon što je gost u Gospinom polju vodio s 59:56. I u tom trenutku, kad je i Vrsaljko pogodila, krenulo je odbrojavale posljednjih sekundi treće utakmice finala doigravanja za prvaka, a kad je istekla i ta posljednja sekunda, eksplozija radosti. Ruke su poletjele u vis, utrčali su svi u teren, navrle su suze radosnice na oči, zatim grčeviti zagrljaji, sve to je govorilo: Uspjele smo! Najbolje smo! Pobjeda 64-59. - piše Dubrovački vjesnik

Da, košarkašice Raguse su uspjele. Osvojile su naslov prvaka u velikom stilu. Manirom velike ekipe. U velikom finalu su sve riješile u sedam dana. Pobijedile prvo kod kuće prošle nedjelje, zatim u gostima u srijedu, te na kraju ove nedjelje opet kod kuće, i to su dobile sa čistih 3:0 Medveščak, klub koji je uzeo prethodnih šest prvenstava.

Prekid tog niza Medveščaka se očekivao još prošle sezone. Međutim, korona je uspjela, što nije uspio nitko, te je Ragusa morala krenuti ispočetka, od nule.

Dobila je svih deset utakmica u južnoj skupini, izborila uvjerljivo Ligu za prvaka, te opet morala krenuti ispočetka. I opet najbolja nakon novih deset utakmica, te je po prvi put u povijesti uplovila u veliko finale prvenstva, a u njemu ćemo pamtiti izuzetne partije Carmen Miloglav, Romane Stojanović, Ive Todorić i Ane Vrsaljko, poredali smo ih po abecedi, ne znaš tko je više potegao ne samo u finalnoj seriji, već cijele sezone, zatim Ivona Matić, koja je nakon finala zaključila karijeru, oprostila se na najljepši mogući način, pa Marija Pocrnjić, Ella Majstorović, Ani Putica, Matea Beletić i Tea Ivanišević, pa dvije reprezentativke, Josipa Silov, koja je stigla uoči Lige za prvaka i koja je u trećoj pogađala kad je to bilo najvažnije, a ne možemo zaboraviti ni Ivu Slonjšak, koja je nakon 3. kola karijeru nastavila u Francuskoj. Plus kvartet najmlađih, Lucija Papić, Paula Mojaš, Karla Raguž Lučić i Paula Lobaš, koje su također upisale nekoliko nastupa, te koševa u sezoni za povijest.

Za kraj smo ostavili kapetanicu. Katarina Zarač, prva među jednakima, prva je podigla pokal prvaka, te preuzela zlatne medalje. Potom opet zagrljaji, radost. Igračice, trenerice Cvetana Matić i Alma Majstorović, kondicijski trener Srđan Milić, predsjednik Tomislav Tabak... Sve se slilo u jedno golemo klupsko radosti.

Ragusa je u četiri tjedna uzela prva dva trofeja u svojoj povijesti. Ragusa je osvojila duplu krunu, prvo Kup Ružice Meglej Rimac, a sad naslov prvaka. Prije 27 godina, u danima feste svetog Vlaha, zakotrljala se priča o ženskoj košarci. Zdravko Kitin, Cvijeto Kapetanić i Dragan Medan su prvi potegli, udarili temelj Ragusi, Kitin je potezao najviše više od dva desetljeća, a u tih proteklih 27 godina generacije i generacije igračica, trenera, članova uprave radilIi su, te sanjali ovaj trenutak.

Zato nema kraja sreći. Pjeva Ženski košarkaški klub Ragusa iz sveg glasa. Slavi sportski Dubrovnik. Dobio je još jednog prvaka!